avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... De la ce varsta e legala casatoria in Romania?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

De la ce varsta e legala casatoria in Romania?

Conform cu acest document, de la ce varsta e legala casatoria fara accordul parintilor?
[www][dot]uniuneanotarilor[dot]ro/files/1_articol%20codul%20familiei%20final.doc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:57, 7 Septembrie 2011
Vârsta minimă de căsătorie este de optsprezece ani.
Pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de şaisprezece ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi ori, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul.
freeelis a scris:

Vârsta minimă de căsătorie este de optsprezece ani.
Pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de şaisprezece ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi ori, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul.

vreau sa ma ajute cineva vreau sa plec de acasa cu iubitul meu ce ne pot face parintii mei cu politia el are 19 ani eu am 16 va rog ajutatima
Nu cred ca are ce sa va faca politia.

Ar fi insa bine sa consulte sau sa fie insotit un avocat in cazul in care politia ar vrea sa procedeze la audierea dvs. si a lui in urma unei plangeri penale a parintilor dvs..
Desi plecarea in sine nu ar constuitui o problema penala, pot exista anumite infractiuni care sa le fi savarsit el anterior fara sa stie.Pentru a evita orice fel de complicatie ar fi bine sa fie audiat in prezenta unui avocat.
Faptul ca nu a stiut ca a comis o infractiune nu este de natura de a-l exonera de raspunderea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma casatoresc, sunt minora arina.dan arina.dan Buna seara. Am 15 ani, sunt cu un baiat (20 ani) de 1 an, vreau sa ma casatoresc cu el, parintii mei sunt divortati, sunt in custodia mamei impreuna cu sora ... (vezi toată discuția)
Casatoria 15 ani egozenovie egozenovie am 15 ani impliniti si vreau sa ma casatoresc....de ce documente mai am nevoie in fara de acordul parintilor (vezi toată discuția)
Care e varsta legala pentru casatorie? bagdad bagdad am un prieten ce are o relatie cu o minora de15 anisi-ntreaba la cati ani se poate casatori (vezi toată discuția)