buna ziua
Sant asociat cu 50% intr-un S R L in urma cu 2 luni asociatul meu care a fost si administrator al societai a decedat ?
eu nu am semnat nici un act de cand am intrat in societate ...el are 3 mostenitori adica sotia si 2 copiii dar mai are si un copil din alta casatorie . in momentul de fata ei au pe rol la judecatorie sa faca taxa de succesiune pe tot ce ia apartinut asociatului meu dar sant sanse mici sa se inteleaga . pot sa trec un administrator din membri mostenitori sa raspunda pana se face taxa de succesiune . firma este o firma de taxi si nu vreu sa raspund daca se intanpla un accident sau daca actele nu sant in regula mentionez ca nu am primit niciodata venit de la aceasta firma ... firma avand sediul in apartamentul in care locuesc mostenitorii eu nu am aces la acte
va multumesc va rog scrietimi un sfat
Buna ziua ,
Faptul ca nu ati semnat nici un act este grav , deoarece , de regula , aproximativ toata hotararile in societate pentru a functiona se iau numai prin hotararaea asociatilor .
Asta inseamna ca fostul dvs asociat a semnat si in numele dvs .
Oricum enigmele dvs le puteti afla de Oficiu Registrului Comertului unde se depun toate hotararile pentru a fi opozabile tertilor si bilanturile anuale .
Din bilanturile depuse puteti afla ce dividendev prebuia sa luati in caitate de asociat.
De asemenea , in actul constitutival societatii puteti afla raspunsul la intrebarea nr 2 , respectiv ce se intampla cand moare un asociat.