avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cetatean roman cu cetatean chinez
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cetatean roman cu cetatean chinez

As dorii niste raspunsuri daca se poate:

As dorii sa ma casatoresc u o persoana cu cetatenie chineza , momentan nu sunt in tara , as dorii sa stiu cum pot face si care sunt pasii pentru a putea face asta si pentru a putea rezolva actele ei in Romania!

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 19:02, 31 Ianuarie 2012
este un proces mai complicat care dureaza? sau se poate face usor?
Puteti intra in Romania fara viza daca va regasiti in una dintre urmatoarele situatii:

- sunteti membru de familie al unui cetatean UE/SEE si detineti un permis de sedere pentru acest scop intr-un stat membru UE/SEE;

- detineti un permis valabil de sedere permanenta intr-un stat membru UE/SEE;

- detineti o viza valabila pentru un stat din spatiul Schengen, situatie in care puteti tranzita teritoriul Romaniei (sedere de maxim 5 zile).

- sunteţi posesorul unui permis de mic trafic, eliberat în conformitate cu O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România şi Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului (CE) nr. 1931/2006 din 20 decembrie 2006 de stabilire a normelor referitoare la micul trafic de frontieră la frontierele terestre externe ale statelor membre şi de modificare a Convenţiei Schengen, în condiţiile în care vă exercitaţi dreptul de circulaţie, în concordanţă cu regimul de mic trafic de frontiera.

Eu am vazut acest paragraf: - detineti o viza valabila pentru un stat din spatiul Schengen, situatie in care puteti tranzita teritoriul Romaniei (sedere de maxim 5 zile).

Inseamna ca ea daca are card de rezident in portugalia poate sa stea in Romania 5 zile?

Multumesc!
Asa reiese din ce scrie, daca va scurtati vacanta (ati zis ca ati vrea sa stati o saptamana) cred ca nu veti avea nicio restrictie sa intrati in tara.

Sunati la punctul de frontiera pe unde intentionati sa intrati in tara si intrebati, ca sa va asigurati, pentru ca tranzit nu inseamna destinatie, deci trebuie sa stiti unde sa declarati ca mergeti sau de unde spuneti ca veniti.

Referitor la viza de tranzit, scrie asa:

(1) Viza de tranzit se acorda solicitantilor in urmatoarele conditii:
a) sunt in posesia vizei unui stat tert si, daca este cazul, a unui stat limitrof Romaniei, care permite strainilor continuarea calatoriei;
b) poseda bilet de calatorie valabil pana la destinatie sau prezinta permisul de conducere, cartea verde si documentele de inmatriculare ale mijlocului de transport, in cazul conducatorilor auto.

Nu are masina viitoarea dvs. sotie? Eu inteleg ca daca ati veni cu masina dumneaei ar fi chiar ok.

Poate nu interpretez bine, mai cineva are completari...?
Daca este asa, 5 zile ar fii ok cat sa vizitam Romania!

Multumesc
Nu puteti sa va casatoriti daca obtineti doar o viza de 5 zile pentru ca actele dvs. trebuie sa stea la primarie 10 zile pentru a va putea casatorii. In plus daca d.soara nu stie romaneste aveti nevoie si de un translator, certificatul dansei de nastere trebuie sa fie apostilat iar adeverinta de cutuma o primiti de la ambasada chinei de la Bucuresti.:luck:

Alte discuții în legătură

Invitatie andreeanist andreeanist Prietenul meu e din Pakistan, dar e stabilit in Anglia de 5 ani. Lucreaza acolo cu acte in regula. As vrea sa stiu EXACT ce acte imi sunt necesare ptr a-i ... (vezi toată discuția)
Cetaten strain (non-ue) casatorit cu cetatean roman. strainul poate calatori fara viza in statele ue? alinasku alinasku Rog specificati daca un cetatean indian, casatorit cu un cetatean roman, avand si permis de sedere (pe urmatorii 5 ani) in Romania, poate calatori fara viza in ... (vezi toată discuția)
Carte identitate lavi23 lavi23 cartea mea de identitate expira pe 12 ianuarie 2012, daca plec din tara o sa am probleme la vama? precizez ca o sa fiu plecata numai 2 saptamani din tara. ... (vezi toată discuția)