avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda pentru constructie, in 1978 - pot obtine dovada ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda pentru constructie, in 1978 - pot obtine dovada ca am platit? Mi-ar folosi pentru dovedirea dreptului de proprietate?

Buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: În 1978 mi-am construit casa fără forme legale,pentru că la vremea aceea nu se eliberau autorizaţii de construcţie în perimetrul în care eu am construit.Pentru aceasta am fost amendat cu o sumă frumuşică pentru acel timp.Din nefericire nu mai păstrez nicio chitanţă din care să rezulte că am plătit amenda (amenda mi-a fost eşalonată în 10 rate).Întrebarea mea este: Dacă aş putea obţine de la instituţia financiară care mi-a încasat amenda o dovadă în acest sens,această dovadă ar avea puterea legală în obţinerea dreptului de proprietar al casei pe care eu am construit-o,dar care nu are niciun "act de identitate"?Vă mulţumesc pentru înţelegere(sper să fi fost înţeles) şi pentru răspuns!
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 14:56, 20 Ianuarie 2012
Achitarea unei ameni nu este un act de proprietate ci este o sancţiune pentru o faptă pe care aţi făcut-o în contradicţie cu legea.Faptul că d-voastră aţi construit-o o dovediţi cu chitanţe de materiale, eventual cu martori, vecini.De la primărie , cereti o adeverinta care sa ateste ca în terenul X există o construcţie aparţinând lui Z.Acesta este cunoscut ca proprietar şi plăteşte taxe şi impozite, un extras de C.F,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare dovada platirii unei amenzi contraventionale ch52samuel ch52samuel Buna ziua!In 1978 mi-am construit casa, fara insa a avea forme legale pentru acea constructie.Pentru acest fapt am fost amendat cu 3000 de lei,iar plata am ... (vezi toată discuția)
Intabulari fara copie legalizata dupa titlul de proprietate vanea953 vanea953 Buna ziua ! Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare : Cum pot intabula un teren si un spatiu comercial in cazul cind nu am copie legalizata ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie - sunt sau nu in legalitate? fdragos fdragos Buna seara, am o situatie pe care sincer nu reusesc sa o inteleg, poate ma lamureste cineva... pe scurt, am primit o amenda de la Pol.comunitara deoarece n-am ... (vezi toată discuția)