Buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: În 1978 mi-am construit casa fără forme legale,pentru că la vremea aceea nu se eliberau autorizaţii de construcţie în perimetrul în care eu am construit.Pentru aceasta am fost amendat cu o sumă frumuşică pentru acel timp.Din nefericire nu mai păstrez nicio chitanţă din care să rezulte că am plătit amenda (amenda mi-a fost eşalonată în 10 rate).Întrebarea mea este: Dacă aş putea obţine de la instituţia financiară care mi-a încasat amenda o dovadă în acest sens,această dovadă ar avea puterea legală în obţinerea dreptului de proprietar al casei pe care eu am construit-o,dar care nu are niciun "act de identitate"?Vă mulţumesc pentru înţelegere(sper să fi fost înţeles) şi pentru răspuns!
Achitarea unei ameni nu este un act de proprietate ci este o sancţiune pentru o faptă pe care aţi făcut-o în contradicţie cu legea.Faptul că d-voastră aţi construit-o o dovediţi cu chitanţe de materiale, eventual cu martori, vecini.De la primărie , cereti o adeverinta care sa ateste ca în terenul X există o construcţie aparţinând lui Z.Acesta este cunoscut ca proprietar şi plăteşte taxe şi impozite, un extras de C.F,