avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare inundatie vecini
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare inundatie vecini

Buna ziua.daca i-am facut unui vecin inundatie la baie si el este asigurat pentru astfel de lucruri si solicita de la firma de asigurari despagubiri,ma afecteaa pe mine cu ceva?ma pot trezi cu un proces din partea asiguratorului sa recupereze suma cu care la despagubit pe vecin de la mine?sau cum e procedura?
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 21:14, 22 Ianuarie 2012
Se va lua in considerare preturile materialelor folosite , practicate in piata la acest moment la care se va adauga costul manoperei. Ar fi bine sa solicitati in acest moment o evaluare a reparatiilor la o societate din domeniu (stampilata si semnata ), pe care ulterior o puteti confrunta cu devizul asiguratorului , pentru a va asigura ca dauna in sine nu este supraevaluata sau ca s-au folosit preturile pietei
au mai ramas ceva intrebari la care nu am primit nici un raspuns.se poate sa ma lamiriti va rog.
Daca va refereati la inocmirea unei asigurari acum.... nu am raspuns pentru ca este deja tarziu odaca ce evenimentul a fost avizat. Se va lua in considerare doar ce aveati la momentul avizarii daunei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
aba1011 a scris:

pe asigurarea vecinului pe care a dar 20 euro nu scrie nimic despre inundatie de la vecini,scrie doar inundatie,cutremur,vandalism.este vorba cred despre o asigurare obligatorie de calamitati.
Vandalismul nu este acoperit de PAD, presupun ca este un PAD cu "bonusuri" jmekere care au aparut pe piata.Inundatia din conducte nu-si permite nimeni sa o ofere gratuit, pe o polita obligatorie cu prima de 20 E

acea asigurare il despagubeste si pentru inundatie de la vecini?si inca o intrebare,cum se demonstreaza ca eu am facut inundatie si cum dovedeste ca in momentul in care a incheiat polita baia lui nu era deja de mai mult timp inundata ca asta a fost acu 1 luna si el de abia acum a fost la asigurare si a reinoit polita dupa care a facut reclamatia.

Aceasta situatie se poate constata/demonstra usor (vechimea producerii daunei)si ca urmare contesta, inclusiv in documentul intocmit de asigurator, atunci cand in mod obligatoriu va veni sa va ceara semnatura pe p.v. de constatare dauna.

Mai trebuie sa luati in considerare si faptul ca asiguratorul nu are niciun interes in a plati o dauna iluzorie/contrafacuta iar sarcina dovedirii ei apartine asiguratului, care poate fi acuzat de intentie de fraudare.


Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
nucu$, utilizator
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si o sa imi fac si o polita pentru astfel de incidente ca nu e scumpa si te scapa de belele.sa speram ca nu o dal despagubeasca pe vecin.

Alte discuții în legătură

Apartamente cu polita de asigurare cocos 44 cocos 44 Apartamentul meu este asigurat prin polita la una din firmele existente;din pacate, in ultimii ani am suferit mai multe inundatii de la apartamentele ... (vezi toată discuția)
Despagubire societate de asigurare simona-iulia simona-iulia Buna seara. Acum cateva saptamani mi s-a spart o teava in apartament, s-a produs o inundatie si vecinul meu a chemat firma de asigurari cu care avea contract. ... (vezi toată discuția)
Ce solutie exista pt a recupera plata daunelor? viorel constantin viorel constantin Apartamentul in care locuiesc a fost inundat de vecinul de deasupra. Am luat leg cu cei de la firma de asigurari Generali, am chemat veciniii si ... (vezi toată discuția)