avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Lipsa rovinieta - procese verbale anulate de instante
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Lipsa rovinieta - procese verbale anulate de instante

Buna ziua,

Pentru toti cei amendati de CNADR pentru lipsa Rovinietei, sigur va va fi de folos citirea urmatorului articol/link :

[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:43, 22 Ianuarie 2012
Art 17 din Ordonanţa 2/2001, privind regimul de aplicare a contravenţiilor pe teritoriul României, obligă semnarea acestor procese-verbale, sub sanţiunea nulităţii absolute. Oficialii CNADNR susţin că documentele sunt valabile pentru că au semnătura electronică a agentului constatator.
Legea 445/2001 prevede ca "înscrisul în formă electronică este destinat pentru a fi citit prin intermediul unui program informatic".
Judecătorii pretind în instanţă ca procesul-verbal de contravenţie să conţină obligatoriu o serie de date legate de instituţia care l-a emis, sancţiunea aplicată, numele şi prenumele agentului constatator şi semnătura acestuia.
Dacă lipseşte un singur element, conform Ordonanţei 2/2001, procesul-verbal este nul de drept -conform articolului 17.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda rovinieta - semnatura electronica dana_toader dana_toader Buna ziua, Am primit zille trecute doua procese verbale pentru lipsa rovinieta. Procesele sunt incheiate la data de 11.01.2012, pentru ca as fi fost prinsa ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta, plangere contraventionala radu_lilian radu_lilian Buna ziua,vă rog să-mi spuneţi la ce instanţă de judecată şi ce documente îmi trebuiesc pentru a contesta un proces verbal de contraventie pentru ... (vezi toată discuția)
Contraventii - precedent amenzi anulate pentru lipsa semnaturii olografe Roland Mindrila Roland Mindrila Un nou fenomen se propagă în instanţele din România: anularea amenzilor pentru neplata rovinietei, motivul fiind că procesele-verbale trimise prin poştă ... (vezi toată discuția)