avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire fiu vitreg.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire fiu vitreg.

Buna ziua,

Acum cativa ani a murit tatal meu. Bunurile s-au impartit in mod normal intre mine si mama mea vitrega(MV). In final, in urma partajului, exista un aparament pe care MV il detine in totalitate si un teren pe care il detin la comun cu MV in proportii de 25/75%.

Acum a decedat si MV. Aceasta nu are absolut nici o ruda de sange, de nici un grad , iar conform Cod-ului civil am inteles ca bunurile(impreuna cu datoriile aferente) vor fi luate de primarie.

Exista vreo sansa/vreun mod prin care pot obtine apartamentul si/sau partea de teren, in calitate de fiu vitreg?
Nu, din pacate nu aveti vocatie succesorala la bunurile mamei vitrege.Daca v-ar fi facut un testament, ar fi fost altceva.Daca nu exista nicio ruda a defunctei, mostenirea o va culege statul.
Multumesc pentru raspuns.
Exista un testament in favoarea mea, insa acesta implica, din pacate, doar un loc de veci.
Bun si acela . In ziua de azi, e bine sa stii ca ai ceva si in posteritate:)
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de succesiune/ uzucapiune garsoniera Claudiu123 Claudiu123 Situatia este urmatoarea: mama mea naturala s-a recasatorit la un moment dat si a ramas casatorita pana cand a murit cu aceasta persoana timp de 20 de ani. ... (vezi toată discuția)
Succesiune Anna_b Anna_b Buna ziua, Tatal meu a decedat cu ceva timp in urma am facut succesiunea dupa el si am mostenit 1/4 din casa ... acum cateva saptamani a murit si mama ... (vezi toată discuția)
Moștenirea legală khattiy khattiy Buna ziua! Scriu in numele matusii mele, fiica sa a murit, era proprietara, fara sot sau copiii. Cine mosteneste legal casa, are doar mama, frate bun si 2 ... (vezi toată discuția)