avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza topo
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza topo

Buna ziua , m-as bucura daca mi-ar raspunde cineva.
Intrucit vecinul meu in timp ce ne aflam in Germania unde locuim si acum, a intrat cu gardul de hotar pe terenul meu l-am dat in judecata(cind i-am spus sa puna gardul in locul initial m-a injurat, jignit si amenintat). Instanta a dispus sa se faca o experiza topo prin care sa se stabileasca linia de hotar, expertiza pe care trebuie sa o platesc eu cu toate ca si vecinul meu si-a depus si el obiective de expertiza.In dimineata zilei cind trebuia sa aiba loc expertiza
sotul meu a asteptat in centrul comunei pe d-na experta, pentru ai arata unde trebie sa vina. Vecinul meu a asteptato si el urcindu-se in masina d-nei experte.
D-na experta a oprit masina in fata casei noastre insa a intrat impreuna cu vecinul in ograda lui. Imediat a aparut si ing. topo care a efectuat vecinului in anul 2011un Plan de Situatie in favoarea lui.
Atunci i-am spus si eu si sotului meu in prezenta unor martori ca instanta nu a dispus ca el sa fie prezent la aceasta expertiza. El ne-a spus ca el a venit sa-i arate d-nei experte punctele de masuratoare. I-am spus ca el nu are ce cauta la fata locului cind are loc expertiza dupa cum nici la noi nu este prezent nici un ing. topo.
I-am cerut si d-nei experte de mai multe ori si eu si sotul meu s-a dispuna ca ing. topo sa plece insa ea nu a intreprins nimic ing. topo raminind in continuare la fata locului.
I-am spus atunci d-nei experte ca in asemenea imprejurari nu mai acceptam aceasta expertiza. Dupa ce a facut unele masuratori pe terenul vecinei d-na experta ne-a amenintat ca merge dupa politie ca politia sa ma oblige sa o lasam pe terenul nostru ca ea a fost trimisa de instanta sa faca aceasta expertiza.
S-a urcat in masina ei impreuna vecinul meu si a plecat dupa politie insa la politie nu a gasit pe nimeni. S-a intors impreuna vecinul dupa care a intrat impreuna cu el in locuinta lui raminind in locuinta piritului mai mult de o ora dupa care au plecat si ing.topo si experta, experta plecind la urma.
M-as bucura daca mi-ar raspunde cineva ce ar trebui sa fac in continuare intrucit la asa ceva nu ne-am asteptat
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 19:10, 24 Februarie 2012
Teoretic trebuia să îl lăsaţi să îşi facă treaba. Puteţi acum să solicitaţi instanţei înlocuirea expertului şi dacă instanţa admite probabil veţi fi obligat din nou la plata onorariu expert. Dacă instanţa nu va fi de acord cu înlocuirea expertului, legea vă dă dreptul de a solicita instanţei să vă încuviinţexe un expert parte pe care îl alegeţi dv.stră şi îl plătiţi separat in funcţie de cum vă înţelegeţi. Expertul dv.stră parte vă participa alături de expertul din dosar la efectuarea expertizei şi vă face propriul lui raport. Atunci veţi compara şi veţi vedea adevărul, atât dv.stră cât şi instanţa.
Expertul desemnat de catre instanta, face convocarea partilor din dosar prin precizarea expresa a- datei orei si locului unde urmeaza a se face prezenta, apoi prin participarea celor convocati trece la efectuarea concreta a lucrului in teren, fara a permite intervenientia celor "nepoftiti". Intreaga lucrare trebuie sa fie efectuata corecta dupa datele culese din teren si documentele studiate si fara partinire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuirea expertului, restituire onorariu expertiza ContSters238389 ContSters238389 Buna Ziua, m-as bucura daca mi-ar raspunde cineva la urmatorul caz. Prin Incheiere de Sedinta am ales de pe lista de experti topografici judiciari o experta ... (vezi toată discuția)
Expertiza topo ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua , m-as bucura daca mi-ar raspunde cineva. Intrucit vecinul meu in timp ce ne aflam in Germania, a intrat cu gardul de hotar pe terenul meu l-am dat ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara topo ContSters238389 ContSters238389 As avea o intrebare. Am solicitat instantei o expertiza topo si totodata un expert parte.Vecinul a intrat cu gardul pe terenul meu cu cca. 100mp conform ... (vezi toată discuția)