avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza topo
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza topo

Buna ziua , m-as bucura daca mi-ar raspunde cineva.
Intrucit vecinul meu in timp ce ne aflam in Germania, a intrat cu gardul de hotar pe terenul meu l-am dat in judecata(cind i-am spus sa puna gardul in locul initial m-a injurat, jignit si amenintat). Instanta a dispus sa se faca o experiza topo prin care sa se stabileasca linia de hotar.
Avocatul meu mi-a promis ca se ocupa de toate si ca v-a plati expertului suma onorariu expert. Cum nu l-am putut ajunge telefonic pe avocat, am mai trimis eu expertului inca o data suma onorariu expert suma pentru care nu am primit chitanta desi au trecut de atunci 4 luni. Si avocatul meu a achitat si el suma onorariu expert. Deci am platit de 2 ori suma onorariu expert.
Experta a venit intro dimineata la vecinul meu sa efectueze expertiza fara ca eu sa fiu anuntata si nu numai atit a venit insotita de un ing.topo ce facuse vecinilor mei cu citeva luni inainte un plan de situatie in favoarea lor.
Am cerut d-nei experte de mai multe ori si eu si sotul meu s-a dispuna ca ing. topo sa plece insa ea nu a intreprins nimic ing. topo raminind in continuare la fata locului. I-am spus atunci d-nei experte ca in asemenea imprejurari nu mai acceptam aceasta expertiza. Experta a efetuat intii masuratorile in terenul vecinilor iar apoi a plecat cu vecinul dupa politie care sa ma oblige sa-i permit sa efectueze masuratori si pe terenul meu.
Am reusit doar sa inlocuiesc aceasta experta, presedintele incuviintind expertei sa-si retina suma de onorariu expert pentru deplasare. Cind am intrebat cum ramine cu cealalta suma pe care am i-am trimis-o expertei, nu m-a luat in considerare.
Cum nu cunosc aici treburile avocatul meu a ales de pe lista alt expert iar la recomandarea presedintelui inca un expert parte.
Mentionez ca si expertii si presedintele sint consateni.
Expertul a venit intr-o simbata dimineata singur sa efectueze expertiza. Si la a doua expertiza nu am fost anuntata, doar vecinii mei stiau ca vine. Am intrebat de ce nu am fost si eu anuntata, el mi-a raspuns ca el a anuntat pe avocatul meu. Asa ca am sunat pe avocatul meu pe care l-am intilnit cu o zi inainte, nu mi-a spus nimic in legatura cu expertiza. Nici avocatul meu nu a primit nimic din partea expertului. Expertul a efectuat masuratori insotit peste tot de vecinul meu. Am intrebat avocatul ce sa fac in acest caz iar el mi-a spus sa nu ii semnez nimic expertului. Dupa cca. 2 saptamini a venit o recomandata de la expert iar eu nefiind acasa, factorul postal (care este cumnat cu vecinul iar sotia lui diriginta postei si este sora cu vecinul) au mentionat ca am refuzat primirea.
In sfirsit a venit din nou expertul si totodata a venit si expertul parte. Am sperat ca macar expertul va incerca sa faca masuratorile iar expertul parte sa-l asiste. A stat un pic de vorba, mi-a cerut sa-i semnez doar procesul verbal spunindu-mi ca doar pentru asta a venit ca doar el a efectuat deja masuratorile. Nevrind sa-i semnez procesul verbal plecat nervos. Expertul parte a efectuat masuratorile si a plecat si el. Dupa citeva zile m-a sunat expertul parte spunindu-mi sa-i duc niste planse de la CF si banii cea ce am facut chiar a doua zi. Mi-a promis ca i-mi va face o expertiza separata.
Am facut o cerere de recuzare/inlocuire expert iar cu o zi inainte de proces l-am sunat sa vad daca a depus si el ceva la dosar. Mi-a spus doar ca el il v-a suna pe expert si ii va semna protocolul, iar eu sa trec pe la el sa-mi iau chitanta pentru banii dati. Presedintele nu mi-a aprobat inlocuirea expertului spunindu-mi ca expertul parte nu este nevoe sa asiste la efectuarea masuratorilor, nici nu m-a lasat sa mai spun o vorba nici eu si nici pe avocatul meu ( am mai observat presedintele il jigneste mereu pe avocatul meu in timpul proceselor pe care le are si cu alti oameni). Nu stiu ce sa cred deoarece presedintele si cei doi experti sint consateni iar consilierul juridic din comuna noastra este cionsilier juridic si la primaria unde lucreaza ca ing. topo. expertul asa ca sint colegi iar cu acest consilier juridic nu sint in relatii amicale le chiar le-a redactat intimpinarea vecinilor mei, si a facut declaratii eronate in acest proces impotriva mea spunind ca gardul a fost dintotdeauna asa, el care nu este din comuna si este consatean si cu presedintele si expertii.
Va rog mult daca cineva poate sa- mi dea un sfat m-as bucura si v-ar fi recunoscatoare.Va multumesc

Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:02, 22 Mai 2012
Asteptati sa fie depuse la dosar raportul de expertiza si raportul expertului observator. Un exemplar din aceste documente trebuie sa va fie dat dvs. prin aprobarea de catre instanta. Analizati aceste documente si faceti observatii, sustinute de documente.
Faptul ca expertul observator este nominalizat de catre dvs. si platit separat de catre dvs.nu reprezinta o garantie ca raportul expertului observator va fi in favoarea dvs. Orice expert/ specialist tehnic, titular sau observator, va analiza documentele aflate la dosarul cauzei si pe cele care le solicita suplimentar, in scris, partilor in proces, in spiritul si in limita legii.
Toate presupunerile dvs. in legatura cu gradul de rudenie intre cei implicati in dosar si cei care fac parte din justitie, pentru a putea fi luate in considerare de orice instanta de judecata, trebuie sustinute cu documente, in caz contrar putand fi considerare drept calomnie.
Cereti in scris la of. postal documentul care atesta ca in data de .... la ora .... nu ati fost gasita la domiciliu si copia documentului lasat la domiciliul dvs. de catre postas, pentru instiintare ca ati primit o recomandata si trebuie sa mergeti sa o ridicati de la oficul postal. Orice document pe care il primiti trebuie sa fie oficial, adica semnat, parafat si inregistrat.
Orice suma de bani o dati cuiva (avocat, expert, etc.), numai in schimbul unei chitante/ facturi, documente care se anexeaza la dosarul cauzei.
Expertiza tehnica se efectueaza la data convocarii de catre expert/ specialist, in prezenta partilor, a avocatilor (dupa caz), a expertului observator si a altor persoane nominalizate/ convocate in scris de catre expert.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuirea expertului, restituire onorariu expertiza ContSters238389 ContSters238389 Buna Ziua, m-as bucura daca mi-ar raspunde cineva la urmatorul caz. Prin Incheiere de Sedinta am ales de pe lista de experti topografici judiciari o experta ... (vezi toată discuția)
Expertiza topo ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua , m-as bucura daca mi-ar raspunde cineva. Intrucit vecinul meu in timp ce ne aflam in Germania unde locuim si acum, a intrat cu gardul de hotar pe ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara topo ContSters238389 ContSters238389 As avea o intrebare. Am solicitat instantei o expertiza topo si totodata un expert parte.Vecinul a intrat cu gardul pe terenul meu cu cca. 100mp conform ... (vezi toată discuția)