avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diurna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diurna

firma care ma inchiriat are de lucru la 500km de sediul firmei mele si asigura cazare si mancare,din aceasta cauza patronul meu nu imi da diurna.Este corect?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:48, 21 Ianuarie 2012
1. Persoana aflată în delegare sau detaşare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă primeşte o indemnizaţie zilnică de delegare sau de detaşare de 13 lei, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituţia publică în care îşi desfăşoară activitatea.

2. Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna RobertAlexandru RobertAlexandru Buna ziua! Am domiciliul intr-un alt oras fata de cel care lucrez. Nu fac naveta,am cazare. Intrebarea este daca din punct de vedere legal beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Detasare!!! agnes20 agnes20 Imi poate spune cineva daca indemnizatia de detasare face parte din salarul de incadrare sau se da separat!????Cum se inregistreaza in contabilitate??? (vezi toată discuția)
Diurna pentru deplasari interne ruxandram ruxandram Buna ziua, Angajatorul meu urmeaza sa ma trimta la o deplasare interna timp de 2 zile, fara cazare(noatea revin in orsaul de domiciliu si plec din nou a doua ... (vezi toată discuția)