avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... comunicare cu angajatorul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

comunicare cu angajatorul

buna seara,

va rog sa-mi spuneti daca angajatorul are obligatia legala sa-mi raspunda la o solicitare facuta pe mail ,sau este obligatoriu sa trimit solicitarea pe suport de hartie,prin intermediul Postei(sau alta firma de curierat).
ma aflu in preaviz,iar compania refuza sa-mi raspunda pe e-mail(la solicitari pertinente legate de desfasurarea activitatii mele in preaviz).
mi-au comunicat ca-mi vor raspunde doar daca ma adres prin solicitari trimise pe adresa companiei(sediu).
spuneti-mi ,va rog ,legea care reglementeaza aceste solicitari.

multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:09, 22 Ianuarie 2012
Nu exista o astfel de obligatie in cazul angajatorilor din sectorul privat ...
buna ziua,
sa inteleg ca poate refuza sa-mi raspunda pe mail,iar daca doresc raspuns din partea angajatorului trebuie sa trimit solicitarea pe suport de hartie?
Poate refuza sa va raspunda indiferent de ce cale optati pentru a-i adresa o petitie... nu exista act normativ care sa oblige un angajator din sectorul privat sa va raspunda la o petitie.

Exista un termen de raspuns de 30 de zile (maxim 45 de zile) dar care este valabil numai pentru institutiile si autoritatile pubblice.
in acest caz,daca solicit ceva si nu mi se raspunde,cum procedez?
am primit preaviz in care este specificat ca trebuie sa lucrez 4 ore /zi,dar punctele de lucru din zona mea de activitate au fost inchise.
am incercat sa intreb compania unde sa-mi desfasor activitatea in aceasta situatie.
cum sa procedez daca mi se refuza comunicarea?
Incercati sa vorbiti direct cu angajatorul si nu prin intermediul altor mijloace .. puteti depune o sesizare in scris la ITM, in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp solutionare cerere catre managementul companiei josette2014 josette2014 Daca inaintez catre managementul companiei o cerere (care nu este reglementata in vreo procedura standard din legislatie), pentru care cer si primesc numar de ... (vezi toată discuția)
Cereri de concediu alexandra.cosmina95 alexandra.cosmina95 Buna ziua, O companie ar putea renunta la cererile de concediu pe hartie daca exista in companie un sistem de resurse umane in care fiecare angajat detine ... (vezi toată discuția)
O firma privata este obligata de vreo lege sa formuleze raspuns la o solicitare intr-un termen anume? nicoll2003 nicoll2003 Bun gasit ! Am si eu o intrebare: institutiile private (firmele private) sunt, la randul lor, obligate de vreo lege sa raspunda unei solicitari a angajatului ... (vezi toată discuția)