avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... noile legi - plecare minora de 16 ani de acasa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

noile legi - plecare minora de 16 ani de acasa

Am o prietena in vaesta de 16 ani care vrea sa se mute cu iubitul ei de 22 de ani deoarece parinti ei nu sunt deacord cu acesta intrebarea mea este urmatoarea:legal parinti ei poate face ceva ca sa o ia de la el dar mai ales ii poate face lui probleme legale daca fata sa dus de buna voie ? Va multumesc
Pentru ca prietena dvs. este minora si iubitul ei major, parintii acesteia pot depune o plangere penala cu incadrare la Art. 220 Actul sexual cu un minor - Cod Penal
Parca s`a schimbat legea !!! Am auzit de un caz din orasul Mizil din scoala "Tase Dumitrescu " .... O eleva de 16 ani a plecat cu prietenul ei iar mama ei nu o poate lua inapoi,deoarece minora nu vrea sa se intoarca !! Si nu se poate aplica nici o lege impotriva acelei persoane ,deoarece s-au schimbat procedurile !!
Nu exista noi legi privind plecarea minorei de acasa .Fata ar putea fi readusa acasa sau , in anumite conditii, luate alte masuri de ocrotire, intrucat este minora, .
Baiatul cu care vrea sa plece nu ar avea neaparat probleme de ordin penal, fata avand peste 15 ani.
Tot in anumite conditii, ar putea fi insa si incuviintata casatoria celor doi, daca isi doresc acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma mut cu prietena mea Aurasadi42@gmail Aurasadi42@gmail Buna seara sunt un băiat de 20 de ani fac 21 de ani am o iubita/prietena cu varsta de 16 ani ea vrea sa se mute la mine există vrun termen legal mentionez ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa patesc eu, dar prietena mea? sainescualex1997 sainescualex1997 Buna ziua.Am o prietena care are 15 ani , si in Septembrie implineste 16.Mentionez ca eu am 17 ani. Daca ea doreste sa se mute la mine , de buna voie fara sa ... (vezi toată discuția)
Prietena mea în vârstă de 16 ani, vrea sa plece de acasă.... Izi_27 Izi_27 Prietena mea în vârstă de 16 ani, vrea sa plece de acasă (nu se mai înțelege cu părinți ei) și să se mute împreună cu iubitul ei care este major. ... (vezi toată discuția)