avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire in Romania ca cetatean strain
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire in Romania ca cetatean strain

un cetatean german decedat de curind a lasat un testament dar a omis sa declare si imoilul din Romania pentru care avea un certificat de mostenire.
Ce trebuie facut ca mostenitorii lui sa mosteneasca si acet imobil.
Sint recunoscute de statul roman certificatuele de mostenire din germania?

Peter
Cel mai recent răspuns: petersimi , utilizator 12:09, 23 Ianuarie 2012
Multumesc pentru raspunsuri, am inteles cum se procedeaza in Romania, dar am o problema si anume;
- eu ca executori de Testament am fost obligat sa declar imobilul ca obiect de mostenire la Tribunalul de Succesiune, in Germania
cu toate ca nu Este trecut in Testament. Eu voi deschide succesiunea in Buc. Dar ce sanse au cei care sint mostenitori confirm testamentului?
Dece nu se recunoaste certificatul de mostenire German. Daca tot sintem in UE?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca un testament nu a fost trecut prin succesiune. apoi peste ... Ilinca Banu Ilinca Banu Daca un testament nu a fost trecut prin succesiune. Apoi peste ani, mostenitorul testamentar a decedat. Fiul acestuia poate fi si el mostenitor testamentar sau ... (vezi toată discuția)
Supliment la certificatul de mostenitor gigelas gigelas Un certificat de mostenitor,intocmit in anul 1992 de catre Notariatul de Stat. La vremea aceea,s-a omis a se mentiona in cuprinsul acestui certificat,un ... (vezi toată discuția)
Executori de testament petersimi petersimi Int numit executori de Testament si vreau sa deschid o Succesiune in Romania. Mostenitori DIN acest Testament sint in Franta, U.S.A si Germania. In Germania ... (vezi toată discuția)