avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... inregistrare sesizare
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

inregistrare sesizare

Buna Seara.Am si eu cateva nelamuriri.Este legal sau ilegal ca sotul unei persoane sa se prezinte la o instituitie publica cu o cerere pt.sotie,formulata de aceasta si semnata?(Motivand ca persoana in cauza nu putea ajunge din cauza programului de la serviciu,functionarul i-a raspuns...si ce...vrei sa ma duc eu la ea la serviciu?...nu ma intereseaza...).Si este normal/legal sa i se refuze inregistrarea cererii pe motiv ca este ilegal si ca trebuie sa se prezinte personal?
Oare este normal ca un functionar de la itm pur si simplu sa te trateze cu dispret pt.ca l-ai "deranjat" din rasfoirea unui ziar,in timpul "serviciului" si din povestile cu un alt angajat la fel de constiincios si pret de cateva minute de asteptat la ghiseu sa nu te bage in seama?apoi sa te expedieze rapid... As vrea sa stiu unde fac o sesizare privind atitudinea functionarului public si daca exista posibilitatea sa refuze inregistrarea acesteia,as putea merge direct la seful ierarhic superior?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 07:50, 21 Ianuarie 2012
Aveti dreptul sa depuneti un act semnat de catre sotie(depinde totusi si de situatie), iar impotriva functionarului trebuie sa faceti o plangere intrucat nu este admisibil un asemenea comportament.
Nu ati precizat concret daca persoana in cauza are ca si atributii de serviciu primirea si inregistrarea cererilor ,pentru ca nu toti angajatii din cadrul ITM au ca si competenta preluarea si inregistrarea cererilor
Exista biroul specializat de secretariat unde cererile sunt preluate,inregistrate ,analizate si repartizate pe servicii
Daca apreciati ca reprezentantul ITM a prezentat comportament anormal,aveti dreptul sa sesizati direct inspectorului sef al ITM

Eu cred ca a procedat corect - asa, oricine poate depune orice sesizare in numele oricui. Poate vreau sa fac o sesizare impotriva sefului si nu am curaj sa semnez. Pun numele unui coleg si gata, sesizarea nu mai este anonima si nici eu nu imi pun pielea la bataie.

Aveti posibilitatea sa o expediati prin posta, cu confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz inregistrare cerere ioan-s ioan-s In legatura cu intrebarea de aseara...persoana in cauza are ca si atributii de serviciu primirea si inregistrarea cererilor. Era vorba de o cerere semnata de ... (vezi toată discuția)
Functionari din anumite institutii refuza sa imi arate sesizarile nefondate facute impotriva mea. ce pot face? dan140570 dan140570 As vrea sa stiu parerea dvs cit este de legal sa fii chemat pentru sesizari aiurea facute de persoane care vor numai sa denigreze si sa nu ti se arate ... (vezi toată discuția)
Demisie denadai denadai Buna seara.Am o problema foarte grava,cred. Sunt functionar economic,adica am fost pana azi la ora 4.30 cand m-a chemat directorul in biroul lui si mi-a zis ... (vezi toată discuția)