avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot iesi la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot iesi la pensie?

Buna ziua,

Va rog frumos sa-mi spuneti in ce conditii se poate pensiona la limita de varsta sau anticipat, un barbat nascut la data de 28.11.1962, cu vechime de 29 ani.

Va multimesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:25, 21 Ianuarie 2012
1. Pentru un barbat nascut in 1962 varsta standard de pensionare este de 65 de ani, stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Pentru ca aveti stagiul minim de cotizare puteti solicita pensie de limita de varsta la 65 de ani, in noiembrie 2027.

3. - Pentru a beneficia de pensie anticipata, la 60 de ani, in noiembrie 2022, trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de 43 de ani.
- Pentru a beneficia de pensie anticipata partiala, la 60 de ani, in noiembrie 2022, trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de 35 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutor- pensie dananicole dananicole Buna ziua Sunt nascut in iulie 1962. Pana in momentul de fata am lucrat pe cartea de munca 25 de ani. Conform legii, voi beneficia de pensie, fara a mai fi ... (vezi toată discuția)
Pensionarea anticipata cosug cosug Buna ziua vreau sa stiu cu o vechime de 21 ani munca si o varsta de 58 de aini cand pot esi la o pensie anticipata.multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Pensionarea anticipata gheorghe1956 gheorghe1956 sunt nascut pe 20.09.1956, am un stagiu de cotizare de 28 ani si 7 luni+1 an somaj, din care 5 ani grupa a doua. Care este varsta cand as putea iesii la pensie ... (vezi toată discuția)