Sotia mea lucreaza la un magazin. Patronul o obliga pe ea si pe colegele ei sa arunce o parte din facturi evident pe care nu le inregistreaza in actele contabile. Este asta evaziune fiscala ? Ce risca ? Angajatele in cazul in care nu au aruncat acele facturi si le-au pastrat pot sa-l reclame?
Este clar evaziune fiscala si exista riscul ca in urma unei sesizari din exterior, patronul sa fie cercetat impreuna cu angajatele, iar atunci nu se mai poate invoca nevinovatia angajatelor.
Cum vine chestia asta? Sa pui vanzatoarele sa arunce o serie de facturi ? Eu nu cred asa ceva. Cat de prost poti sa fii ca sa faci asta prin angajatii tai ? Un patron daca vrea sa faca evaziune arunca el facturile.Sau mai exact le distruge.Facturile nu sunt ceva ce se pot arunca asa oricum , oriunde si de oricine. Evaziunea se poate face cu stirea a numai doi oameni : patronul si contabilul. Angajatii nu au legatura cu asta decat daca esti nebun sau sinucigas. De care facturi e vorba? Cele emise sau cele primite ? Oricum e cusuta cu ata alba.
Este vorba despre facturile primite care se distrug pentru ca nu sunt introduse in contabilitate si chiar este adevarat ce am spus mai devreme. Stiu ca a dat dovada de prostie acel patron mai ales ca se afla intr-un conflict permanent cu angajatele.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Scadere profit
adriantemax
eram curios cum se poate scadea profitul cu cateva sute de milioane ? am inteles ca prin cumpararea unei masini nu se poate scadea profitul fiindca se ... (vezi toată discuția)