avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de folosinta al terenului unde am cumparat un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de folosinta al terenului unde am cumparat un magazin

Buna.Am cumparat un magazin dintr-un complex comercial. Complexul este format din corp A si corp B. Corpul A este format din 2 magazine unul l-am cumparat, celalat a ramas la proprietar.Corpul B a fost vandut in intregime la altcineva.Acest complex se afla pe 3000 mp teren(proprietar statul roman).Proprietarul are drep de folosinta asupra terenului de 3000 mp conf CF.L-am rugat sa ne trasmite dreptul de folosinta asupra terenului aferent, la transcriere.El mi-a zis ca dreptul de folosinta a terenului nu se poate transmite.Va rog sa-mi ziceti ce trebuie sa fac ca sa am drept de folosinta la teren ,si daca este necesar sa fac apartamentare?
Cel mai recent răspuns: ContSters230219 , utilizator 14:52, 21 Ianuarie 2012
gandesc ca ati cumparat ceea ce proprietarul avea..corpul PLUS folosinta terenului de sub corpul a...ca doar nu era "aeriana" constructia..

apoi va puteti constitui un drept de superficie..
se putea transmite si inainte.. iar azi avem institutia cedarii contractului..care-l cuprinde inclusiv pe cel de folosinta, chiar daca e gratuit sau oneros..

zic si eu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am o problema cu un teren supus legii 10/2001, care ... ionita_emil ionita_emil Buna ziua. Am o problema cu un teren supus legii 10/2001, care nu este proprietatea mea. Pe acest teren exista 2 case, una a mea si una a ... (vezi toată discuția)
Interdictie instrainare teren GherghinaP GherghinaP buna seara, va rog sa-mi spuneti daca pot instraina - vinde 25 mp din cota de 50% din terenul (curte) pe care il detin cu un alt coproprietar in urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Terenul are un proprietar, casa construita este detinuta de un alt proprietar snradu snradu Buna ziua, In anul 2003 detineam o casa in sectorul 3 al capitalei. Am vandut casa catre un cetatean francez, acesta cumparand doar casa( amprenta aprox 90 ... (vezi toată discuția)