avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PARTI SOCIALE DUPA DECES
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PARTI SOCIALE DUPA DECES

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema.
Avem un SRL unde am fost 3 asociati. 2Romani si un Spaniol. Spaniolul a murit in toamna anului 2011. Ce trebuie sa facem noi ceilalti 2 asociati? Cum trebuie sa procedam? Mostenitorii spaniolului trebuie sa se prezinte in Romania ? Sau daca primim certificatul de deces din Spania ne este de ajuns aici si partile sociale ale spaniolului se vor imparti intre noi cei ramasi?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 17:11, 21 Ianuarie 2012
angajati avocat..solutii juridice exista insa sunt contradictorii..
Verificati actul constitutiv al societatii daca contine clauze referitoare la continuarea societatii cu mostenitorii.
In cazul in care actul constitutiv nu interzice continuarea activitatii cu mostenitorii, pe baza actului de deces, a certificatului de mostenitor si a unei hotarari AGA, puteti inscrie la ONRC ca noi asociati, mostenitorii asociatului decedat. Daca mostenitorii nu doresc sa participe ca asociati in societati, ceilalti doi asociati pot cesiona (cumpara) partile sociale ale acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deti un srl, in caz de deces copii pot sa conduca srl-ul mai departe? iioanar iioanar deti un srl, in caz de deces copii pot sa conduca srl-ul mai departe? Care este baza legala care prevede asa ceva sau in ce conditii? Va multumesc (vezi toată discuția)
Asociat si admnistrator decedat ialex ialex Buna ziua, Am un SRL cu 2 asociati in parti egale (50%). Unul dintre asociati care avea si functia de administrator in cadrul firmei a decedat. In urma ... (vezi toată discuția)
Modificare srl cu 2 asociati in srl cu asociat unic LaurentiuCC LaurentiuCC Buna ziua, Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie. Eu si sotia mea am infiintat un SRL cu 2 asociati. Sotia a decedat iar partile sociale au fost ... (vezi toată discuția)