avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fortat sa renunt la drepturile mele
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fortat sa renunt la drepturile mele

lucrez la o societate privata mare, care are sa dea salariatilor printr-o sentinta o suma de bani. directorul a inmanat sefilor TESA o declaratie pe care ne-a spus ca neaparat sa o semnam ca altfel ne da afara. declaratia care este lunga spune in esenta asa :renunt benevol la drepturile mele ce decurg din sentinta...... ne-a dat termen pana luni ca toata lumea sa semnam acea declaratie. eu intreb este valabil un astfel de act. ce sa fac, ca luni este posibil sa mi se inmaneze concedierea daca nu semnez. ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:16, 22 Ianuarie 2012
Este simplu: daca semnati nu veti mai lua banii si aveti sanse sa ramaneti in firma sau nu semnati ,luati banii si plecati.Si atunci intreb: de ce i-ati mai actionat in judecata?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012
andymaurul, utilizator
pai sindicatul a bagat procesul pentru toti.
si sindicatul zice la fel sa nu semnam, dar si eu am muncit si merit banii la fel ca si cei din sectie. pe ei de ce nu ii pun sa semneze ca renunta?
Sfatul meu este sa nu semnati si sa va recuperati drepturile.
1. Daca va concediaza puteti contesta deciziile de concediere la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul.
2. Faceti o sesizare si la ITM sa verifice legalitatea concedierii si sa va indrume ce sa faceti.
ITM-ul nu are cum sa verifice legalitatea concedierii ...verificarea temeiniciei si legalitatii unei astfel decizii este atributul instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii marov marov Buna ziua! Urmeaza sa fiu dat in somaj si din cate am inteleds ar trbui sa primesc salarii compensatorii Din contract reiese ca trebuie sa primesc 2 salarii ... (vezi toată discuția)
Concediere Marius Nou Marius Nou La firma la care lucrez sunt 2 angajati:eu inginer si o secretara. Mai vine un domn angajat la sucursala din strainatate a acestei firme care tine locul ... (vezi toată discuția)
Preaviz Lary_13 Lary_13 Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)