avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta pensie

o fosta salariata a companiei la care lucrez a obtinut o sentinta judecatoreasca care obliga compania sa-i elibereze o adeverinta privind sumele de bani primite ca acord global pe o perioada de 20 de ani.In arhiva nu se mai gasesc toate listele de plata, arhiva fiind intr-o stare avansata de degradare.Avind in vedere ca sumele primite ca acord global nu au reprezentat un procent anume din salariul lunar, exista o alta modalitate de determinare a acestor sume?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 27 Octombrie 2008
Exista posibilitatea de a identifica salariati cu aceleasi drepturi similiare, sau sa incercati o medie anualta pe ultimii trei ani in acord global
In ceea ce priveste adaosul in acord, acesta nu a fost luat niciodata in calculul pensiei, iar Legea 19/2000, pe baza principiilor careia se efectueaza recalcularea, precizeaza foarte clar ca se au in vedere numai acele sporuri sau majorari ale retributiei, care au fost luate in calcul la stabilirea pensiilor.
De asemenea, OUG nr. 4/2005 privind recalcularea pensiilor din sistemul public provenite din fostul sistem al asigurarilor sociale de stat precizeaza acest lucru.

Cam greu sa se faca o medie si apoi sa se stabileasca veniturile realizate in acord global. Poate reusiti sa gasiti ceva in arhiva respectiva, pentru ca este vorba de 20 de ani si nu de unul singur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie cadru didactic universitar dorelbaiu dorelbaiu Va rog, daca poate cineva sa ma lamureasca asupra urmatorei probleme: Am lucrat cadru didactic universitar in U.P.B. Pensia calculata in baza legii ... (vezi toată discuția)
Buna seara!am 60 de ani,sunt in pensie din 2019(pensie de drept)întrucât ... Pintilica Pintilica Buna seara!Am 60 de ani,sunt in pensie din 2019(pensie de drept)întrucât am lucrat 19ani in grupa a doua de munca.Mentionez ca la calcularea pensiei nu s-a ... (vezi toată discuția)
Adeverinte pentru recalcularea pensiilor carmenteo carmenteo Buna ziua Lucrez la o firma care are o arhiva impresionanta cu date din 1948. Vin fosti salariati care cer adeverinte in care sa apara venituriele brute si ... (vezi toată discuția)