Buna ziua ! Numele meu este Carmen si lucrez la o firma cu 3 angajati pe tura. De o perioada buna de timp cele 2 colege de tura s-au pus impotriva mea, si cauta mereu cearta, si au mereu vorbe urate la adresa mea, fara a le fi facut vre-un rau in trecut. Acum aproximativ o saptamana una dintre colege i-a povestit celeilalte cum ca eu i-as fi umblat in geanta si i-am sustras o suma de bani. Ma vorbeste mereu ca sunt hoata, ca sunt incompetenta, ca nu imi fac treaba cum trebuie. Am o colega de pe tura opusa care a ascultat o conversatie intre ele 2 si aveau numai vorbe urate la adresa mea. Mentionez ca nu am umblat in geanta nimanui, si nu am vorbit urat la adresa nici unei colege. Intrebarea mea este daca eu o pot da in judecata pentru un motiv bine determinat, si pentru a finaliza odata toate neintelegerile si toata dusmania adresata mie. Multumesc !
Puteti intenta un proces,dar mai intai incercati sa-i aduceti la cunostinta angajatorului problemele dumneavoastra.
In cazul in care considerati ca un proces poate pune capat neplacerilor provocate de colegele dumneavoastra mergeti la un avocat .
Daca afirmatiile pot fi dovedite sau sustinute cu martori adresati-va conducatorului locului de munca sau conducerii firmei.
Nu cred ca sunt motive serioase pentru un proces.
Atentie si la "prietenii" care v-au spus. Verificati, nu intodeauna va vrea binele.
Cred ca este bine si prioritar sa aduceti la cunostinta sefului dvs. aceasta stare conflictuala. Domnia sa poate lua masuri disciplinare impotriva colegelor dvs. daca constata ca ceea ce ati relatat dvs. este real si se poate proba.
Dupa acest demers, daca nu se rezolva, ganditi-va la o eventuala actiune in instanta.
1. Se poate intenta proces si fara a merge la un avocat ... menirea acestui Foprum nu este sa trimitem useri imediat la specialistii din domeniu, ci posiblitate de a oferi acestora solutii sau pareri despre rezolvarea problemei cu care se confrunta.
2. Comportamentul in cadrul unitatii poate constituie subiect al abeterii disciplinare , numai daca in reg.intern al angajatorului exista prevederi in acest sens.
3. Depuneti o sesizare in scris catre angajator , iar in cazul in care comportamentul acelei persoane continua puteti promova o actiune in instanta.
Parerea mea este ca sa fiti, in continuare, disciplinata la locul de munca,
sa aveti o atitudine ireprosabila. Incercati si cu duhul blandetii. Trebuie sa
aveti sufletul impacat ca ati facut tot posibilul pentru a crea o atmosfera placuta.
Ignorati ceea ce se spune despre Dvs., nu le reprosati nimic, nu le provocati
(nici macar indirect), pentru nu se accentua starea conflictuala.
Daca, totusi, nu reusiti sa aplanati conflictul, abia atunci sa sesizati seful ierarhic superior.
Si nu uitati: sefilor nu le plac aceste "neintelegeri" / "barfe" (mai ales intre femei).
Succes!