avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract chirie cu schimbare de proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract chirie cu schimbare de proprietar

buna tuturor,as vrea sa ma lamuriti daca se poate intr-o situatie in care eu sunt chirias cu contract de chirie inregistrat la Admin.Finantelor Publice, iar proprietarul meu cu care am incheiat contractul a vandut apartamentul.Noul proprietar care a cumparat apartamentul vrea sa eliberez imobilul inainte de termenul prevazut in contract.Recunosc eu nu am un contract cu noul proprietar dar el este acum defapt si de drept beneficiar cu acte in regula asupra imobilului si el nu mai este dispus sa-l inchirieze, cu toate ca la mine nu a venit nimeni sa modificam contractul cum prevede legea chiriasilor cu privire la obligatiile proprietarului sau a chiriasului iar la rezilierea tertilor nu ma regasesc la nici un articol din care sa rezulte ca trebuie sa parasesc acel imobil. In acest caz am luat legatura cu vechiul proprietar cu cine mentionez din nou,am semnat acel contract la care sa ma trezesc ca pe el defapt nu-l mai intereseaza din moment ce el a vandut acel apartament.Acum nu inteleg daca eu am incheiat un contract de chirie pe un imobil cu o persoana pe o perioada de un an si daca in decursul anului acel imobil va avea un alt proprietar cine face obiectul in contract proprietarul?sau eu am inchiriat imobilul respectiv si nu ma afecteaza daca in anul respectiv acel imobil va avea 5 proprietari? eu beneficiez in continuare de dreptul de a folosi acel imobil?Ca si chirias ma oblig sa respect obligatiile impuse cu primul proprietar care este semnatar pe contract si de fapt proprietarul nou al apartamentului trebuie sa respecte perioada contractului de chirie care va inceta la data inscrisa in contract? Sper ca am fost inteles si cat mai explicit sa-mi scuzati greselile si va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: adrianpop79 , utilizator 00:17, 22 Ianuarie 2012
Dvs. aveti un contract de inchiriere valabil incheiat, pe o perioada determinata. Indiferent de cate ori isi schimba apartamentul proprietarul, contractul trebuie sa isi produca efectele, aceasta in conditiile in care dvs. va respectat obligatiile contractuale. Vechiul proprietar era obligat inainte de vanzare sa comunice ca apartamentul este inchiriat, iar noul proprietar are pe langa drepturile legale si obligatia de a va lasa sa duceti pana la termen contractul de inchiriere, asa cum a avut-o vechiul proprietar. Prin cumpararea apartamentului implicit a preluat si aceasta obligatie. Nu va poate da nimeni afara nici macar cu o actiune judecatoreasca in evacuare.
va multumesc pt promtitudine si rapiditatea raspunsului la mesaj chiar ma uimit sunt utilizator nou si sunt incantat de ce vad pe sait.Ma bucur ca exista oameni care fac posibila conversatia si ofera consultanta in diferite domeni.STIMA INCA O DATA SI SOLUTIONAREA TUTUROR PROBLEMELOR

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea evacuarii în cazul existentei unui contract de închiriere uibar uibar Buna seara. În 2013 am închiriat un apartament pe o perioadă de 10 ani cu plata în avans și m-am mutat cu domiciliul și cu buletinul în acest ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea contractului de inchiriere handsu handsu Este valabil pentru orice eventualitate contractul de inchiriere incheiat intre proprietar si chirias , in cazul in care sotia proprietarului , neprezenta la ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate ContSters222418 ContSters222418 Sunt proprietar al unui apartament, situat intr-un imobil al Primariei care , mai detine un apartament inchiriat in acelasi imobil . Avand in vedere ca sunt ... (vezi toată discuția)