avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Caz Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Caz Penal

Buna ziua,

Motivul acestui mesaj este de a va cere opinia in legatura cu un caz penal de omor calificat, victima fiind fiul meu. S-a intamplat acum 6 ani, in 2005; fiul meu in varsta de 19 ani pe vremea aceea, a fost ucis cu o lovitura de cutit in fata blocului in care locuiam, motivul nefiind deslusit nici pana astazi. La vremea respectiva, autoritatile (Tribunalul Bucuresti)au condamnat criminalul, in varsta de 17ani, la 6 ani inchisoare. In urma recursului facut de mine, la Curtea Constitutionala,respectiv Inalta Curte, criminalul a primit 9 ani, urmand a fi ispasiti din momentul arestarii. Hotararea Inaltei Curti este definitiva si irevocabila, neexistand posibilitatea ca eu sa mai intreprind o alta actiune in aceasta tara.Am aflat in urma cu putin timp, ca acest criminal a fost eliberat; nu am informatii privind data.
Va rog sa imi dati un sfat competent in legatura cu viitoarele mele actiuni, incat nu vreau sa las lucrurile asa cum sunt in prezent, si vreau ca cel ce mi-a omorat copilul sa fie in continuare pedepsit.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 13:53, 22 Ianuarie 2012
Din cauza faptului ca era minor a primit numai 9 ani de inchisoare deoarece limitele de pedeapsa se injumatatesc pt acestia. De asemenea, acest "om", daca se mai poate numi asa, a fost liberat conditionat, liberarea conditionata fiind prevazuta de lege. Daca mai savarseste vreo infractiune pana la implinirea celor 9 ani se va intoarce cu siguranta in inchisoare.
Cu parere de rau va spun ca nu aveti ce sa faceti in aceasta situatie.
din pacate nu aveti ce sa mai faceti,doar sa-l sicanati pe motive civile referitoare la daunele la care a fost obligat.
am mai vazut demersuri insa nu au avut finalitatea dorita de dumneavoastra.
daca intra in vigoare legea care prevedea faptul ca din comisia de propuneri pentru liberare conditionata sa faca parte si un membru din familia victimei atunci cu siguranta nu se mai libera asa curand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz penal: recuperare daune vinerica vinerica Buna seara, In urma cu 6 ani fiul meu a fost ucis de catre un vecin (rom) minor.A fost condamnat la 9 ani inchisoare, si de curand am aflat ca a fost ... (vezi toată discuția)
Expertizele medicale melinaR melinaR buna am si eu citeva intrebarii legate de expertizele medicale in procesele penale ,din cite am inteles eu pe baza cercificatelor medico-legale se stabilesc ... (vezi toată discuția)
Cod penal complice sau martor melinaR melinaR Am un nepot care in urma cu 3 ani jumate a fost impreuna cu un prieten la o discoteca ,acolo prietenul lui s-a intilnit cu un baiat care avea oproblema cu el ... (vezi toată discuția)