cum as putea sa deblochez subventia pe 2011 la bovine. am avut datorii in 2008 la finente iar cand am depus dosarul de subventie am dat o declaratie pe propria raspundere ca nu am datorii la bugetul de stat iar acum mi-a blocat subventia pe 3 ani
In 2010 exista obligatia de a depune impreuna cu cererea de acordare a subventiei si a declaratiei pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu aveti datorii la bugetul local sau bugetul de stat. La nivel de 2011 aceast conditie a fost eliminata dar APIA sustine ca nu poate acorda subventiile daca exista datorii la stat din moment ce Curtea de Conturi a dispus verificarea a mii de fermieri. Ideea este ca s-a propus ca si sanctiune pentru fermierii care au primit subventie si aveau datorii la buget sa restituie sumele de bani primite si sa li se suspende pe 3 ani subventia.
Probabil ca anul acesta in urma discutiilor si negocierilor pe care le poarta dl. Francu (Presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine) se va ajunge la o solutie pentru deblocarea subventiilor celor sanctionati dar pana atunci va recomand sa achitati datoriile la stat pentru ca ele nu sunt facultative, sunt obligatorii.