avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... subventia bovine
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

subventia bovine

cum as putea sa deblochez subventia pe 2011 la bovine. am avut datorii in 2008 la finente iar cand am depus dosarul de subventie am dat o declaratie pe propria raspundere ca nu am datorii la bugetul de stat iar acum mi-a blocat subventia pe 3 ani
In 2010 exista obligatia de a depune impreuna cu cererea de acordare a subventiei si a declaratiei pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu aveti datorii la bugetul local sau bugetul de stat. La nivel de 2011 aceast conditie a fost eliminata dar APIA sustine ca nu poate acorda subventiile daca exista datorii la stat din moment ce Curtea de Conturi a dispus verificarea a mii de fermieri. Ideea este ca s-a propus ca si sanctiune pentru fermierii care au primit subventie si aveau datorii la buget sa restituie sumele de bani primite si sa li se suspende pe 3 ani subventia.
Probabil ca anul acesta in urma discutiilor si negocierilor pe care le poarta dl. Francu (Presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine) se va ajunge la o solutie pentru deblocarea subventiilor celor sanctionati dar pana atunci va recomand sa achitati datoriile la stat pentru ca ele nu sunt facultative, sunt obligatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi popescuginel popescuginel Daca am amenzi de circulatie neplatite, statul imi poate opri sau taia subventia pe bovine? (vezi toată discuția)
Exploatatie agricola dan constantin ursache dan constantin ursache Vreau o lamurire in urmatorul caz:sotia are o exploatatie agricola , a depus cerere pentru subventia la bovine, sotul are amenzi, are vreo influienta asupra ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie apia niculaucarmen niculaucarmen Am depus la APIA o cerere de acordare a primei de exploatatie specia bovine pentru un numar de 17 capete, aferenta anului 2011. Ca urmare a acestei cereri ... (vezi toată discuția)