avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mosteniiri, succesiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mosteniiri, succesiuni

:confused:Conform Legii 247/2005 am depus in termen, cerere de retrocedare o cota parte dintr-o balta sateasca (cumparata de bunicii mei prin anul 1928). Ne-am judecat cativa ani cu Primaria si Institutul Agricol si acum suntem in faza de a primi titlul de proprietate (avem procesul verbal de punere in posesie).
Problema a aparut acum, cand rudele mele - respectiv veri- care nu au depus aceste cereri in termen, vor sa ma dea in judecata pentru a intra si ei in drepturi asupra acestei suprafete de balta mostenite de la bunicii nostri. Ce sanse de castig au in conditiile in care nu au depus cereri la Primarie si nici nu au intervenit ca parte in procesele avute in toti acesti ani.
Cel mai recent răspuns: ahim , utilizator 20:30, 22 Ianuarie 2012
"De cotele mostenitorilor legali sau testamentari care nu au urmat procedura prevazuta la cap. III profita ceilalti mostenitori ai persoanei indreptatite care au depus in termen cererea de restituire."

- prin urmare nu pot avea castig de cauza. Asigurati-va totusi apararea in dosar.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare titlului de proprietate s-a fãcut legal? valixlm valixlm În anul 1998 un unchi a făcut cerere de moştenire de la unchiul său (frate cu tatal acestuia). Odată cu intrarea în vigoare a legii 67/1990 nepoţii ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001 & 247/2005 rao rao In 2001 am facut notificare pentru retrocedarea unui imobil mostenit impreuna cu o alta persoana. Aceasta persoana nu a depus notificare in termenul legal. Am ... (vezi toată discuția)
Spargere titlu de proprietate ilie65 ilie65 In anul 1999 am depus o cere de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unei paduri de suprafata de 1.5ha,padurea am ceruto in numele bunicului meu ... (vezi toată discuția)