avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Judecata in Lipsa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Judecata in Lipsa

Buna ziua oameni buni. Vreau si eu sa intreb daca exista vreo modalitate pe care pot sa aflu daca mi-a dat cineva in judecata in lipsa, nestiind adresa mea.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mgomez , utilizator 18:58, 29 Ianuarie 2012
Nu ii accepta instanta de judecata actiunea daca nu indica domiciliul dvs.stabil sau resedinta,dupa caz.

Legea nr. 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor

La articolul 82 cpc , alineatul 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 82
Orice cerere adresata instantelor judecatoresti trebuie sa fie facuta in scris si sa cuprinda aratarea instantei, numele si prenumele, domiciliul sau resedinta partilor ori, dupa caz, denumirea si sediul lor, numele si prenumele, domiciliul sau resedinta reprezentantilor lor, daca este cazul, obiectul cererii si semnatura . De asemenea, cererea va cuprinde, daca este cazul, si datele de identificare a mijloacelor de comunicare utilizate de parti, precum numarul de telefon, numarul de fax, adresa de posta electronica sau altele asemenea."
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
andymaurul, utilizator
ca sa fiti sigur, va duceti pe portal.just.ro pe judecatoria/tribunalul/curtea de apel unde credeti ca ati putea fi dat in judecata, dati dosare si, la parte, scrieti numele Dvs
Ma rog. Inteleg ca este cam aiurea sa ma dea cineva in judecata in lipsa mea, fara sa stie domiciliul meu, dar asa mi-a zis ca face maine intr-un email dupa ce s-a consultat cu un avocat. Povestea este ca ea vrea sa ma dea in judecata pentru o pensie alimentara, fiindca are copil cu mine (am recunoscut ca sunt tatal, la cert. de nastere). Eu as vrea sa platesc pensia alimentara, bineinteles, ca este o miscare unui om responsabil. Iar as vrea sa incep eu un proces pentru drepturi de vizita inainte sa faca ea asta.

Oare as da o impresia mai buna sa o iau inainte? Vreau sa am drepturile de vizita si o pensia alimentara stabilita de tribunalul ca sa fie oficial. Ea a refuzat bani dati de mine de doua ori (vreo 2400 RON, per total), si joi m-am trezit ca ea vrea sa ma dea in judecata in saptamana asta (nu am dovezi ca am trimis bani, atunci nu are rost sa vorbim asupra subiectului asta). Important este ca vreau sa fiu un tata responsabil, si ca ea impiedica faptul asta, alaturi de faptul ca nici nu vrea sa zica ce mai face copilul. Nu mai stiam de el de vreo 2 ani. Este posibil ca vrea sa ia drepturile mele parintesti ca sa il dea spre adoptie.
Mai bine incheiati o intelegere cu ea, ca e mai decent, mai ieftin si mai convenabil pentru toti trei. Si ar ajuta sa va mai interesati de copil.
In rest, nu conteaza care sare primul cu actiunea in instanta.
Partea cu drepturile parintesti luate, slabe sanse.
AVLIL a scris:

Mai bine incheiati o intelegere cu ea, ca e mai decent, mai ieftin si mai convenabil pentru toti trei. Si ar ajuta sa va mai interesati de copil.
In rest, nu conteaza care sare primul cu actiunea in instanta.
Partea cu drepturile parintesti luate, slabe sanse.


Multumesc. Imi pare rau daca nu scriu bine in romaneste, fiindca am venit din alta tara aici. Apropo: Tara este minunata :)

Am incercat sa ma inteleg. Poate este greu de crezut si dovedit, dar va spun din tot suflet ca m-am comportat ca un om civilizat fara sa o insult sau sa vorbesc rau de ea. Eu chiar nu vreau razboaie, sincer. M-am saturat de un an si jumatate de razboaie. Este vorba de copilasul nostru si acceptarea pensiei alimentara din partea ei. Pana in momentul asta, a refuzat oricare incercare de a mea sa trimit vreun ban. Pai, trebuie sa ma rezortez la asta, dupa atatea injuraturi cat am primit. M-am cam saturat. Iar daca vrea ea sa rezolve asta intr-un mod civilizat, nu exista nici o piedica pentru ea. Inteleg ca exista presupunerea ca partea femenina intr-o pereche de parinti este presupusa cea mai civilizata si cu interesele copiilor ei in suflet. Eu spun cu fiecare fibra in inimioara mea ca asta nu este adevarat in cazul meu.

Ea are numarul meu de telefon, email, totul in afara de adresa, din cauza ca imi este frica sa ma trezesc cu o tabara de rromi la usa mea. Iar repet ca ea nu are nicio piedica daca ar vrea sa se tocmeasca cu mine asa printr-o intelegere inteleapta si de bunul simt :)

Alte discuții în legătură

Custodie minor parinti necasatoriti andreyna222 andreyna222 buna seara as dori un raspuns in privinta unui subiect foarte delicat......eu am un copil de 5 ani cu un barbat...am trait in concubinaj 10 ani in italia...am ... (vezi toată discuția)
Cai de atac in custodia comuna, dar mama refuza de 3 ani orice legatura cu tatal copilului AndreeaIancu23 AndreeaIancu23 Buna ziua, Numele meu este Alexandru. De la stabilirea domiciliului provizoriu si dupa stabilirea sentintei definitive privind domiciliul fetitei mele ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna, probleme materiale parintele rezident silviasylvana silviasylvana Buna ziua , sunt divortata de 6 ani , am 2 copii, unul de 12 ani si unul de 18 ani ( in luna august ii implineste).De 2 ani fostul sot a obtinut prin tribunal ... (vezi toată discuția)