avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intocmire act vanzare cumparare imobil cumparator minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intocmire act vanzare cumparare imobil cumparator minor

o matusa vrea sa faca un act de vanzare cumparare imobil intre ea si fiul meu in varsta de 17 ani si 7 luni se poate si cum ar trebui sa-l faca in asa fel incat fiul meu sa fie unicul care beneficiaza de acest act?
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 20:51, 22 Ianuarie 2012
Mai asteptati 5 luni si faceti contract de vanzare-cumparare intre fiu si matusa.
Este varianta cea mai buna, altfel va trebuie hotararea instantei de tutela si e mai complicat. Dvs I'l veti asista dar va trebuie hot instantei de tutela.
minorul poate primi prin donatie apartamentul fara nicio problema.

actul de vanzare cumparare in care cumparatorul este minor este un act de dispozitie al acestuia asa ca trebuie semnat si de parintii sai (ar trebui sa verificati asta la notar, sa nu va ceara si autorizarea autoritatii tutelare)
.
Contractul de vanzare cumparare se va incheia intre matusa si fiul dvs., asistat de un curator (desemnat prin Dispozitie a Autoritatii Tutelare din cadrul Primariei), actul urmand a fi semnat atat de curator, cat si de fiul dvs. Fiul dvs. va fi unicul proprietar ("beneficiar", cum ziceti dvs.), intrucat curatorul are doar mandatul de a asista la incheierea contractului, nimic mai departe de asta. Curator puteti fi dvs., fara nici o problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament ceaunica ceaunica Buna ziua, vreau sa cumpar un apartament pe numele fiului meu care este minor (in speta are 17 ani). Cum procedez? (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare intre fiu si tata tu_tu tu_tu Se poate incheia un contract de vanzare intre fiul de 17 ani si tatal sau?.....Cum se procedeaza?? (vezi toată discuția)
Administrarea unui imobil când proprietarul este minor: ce trebuie să facă părinții lui ca să îl poată reprezenta în relația cu terții? anttonnio anttonnio buna ziua , rog suport ! fiul meu a primit in 2013 o donatie ( casa +teren ) de la ruda . la dobandirea acestora de catre fiul meu , eu am fost ... (vezi toată discuția)