avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Interdictia de a nu parasii localitatea de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Interdictia de a nu parasii localitatea de domiciliu

Buna seara.Am fost arestata timp de 100 de zile pentru contrabanda cu tigari si intr-un final mi s-a admis cerea de liberare sub control judiciar.Mi s-a impus sa nu parasesc localitatea de domiciliu, sa nu iau legatura cu ceilalti inculpati direct sau indirect,sa ma prezint la organele de ancheta ori de cate ori este nevoie dar nu S-A SPECIFICAT PE CE PERIOADA!!! V-as ruga daca se poate sa ma lamuriti si pe mine de ce nu s-a specificat perioada de interidictie si cum pot ataca aceasta decizie pentru a mi se inlocui cu o alta masura.mentionez ca am 2 luni de cand am ajuns acasa din arest.Va multumesc !!!!
Trebuie sa existe o cale de a inlocui masura asta!!!

Asa este, insa trebuie sa existe argumente concrete.

Art. 160: Modificarea sau ridicarea controlului judiciar

Controlul judiciar instituit de instanta poate fi oricand modificat sau ridicat de aceasta, in total

sau in parte, pentru motive temeinice.
Va multumesc frumos pentru raspuns!Sunt extrem de agitata pentru ca nu imi mai recapat odata libertatea deplina dupa 3 luni si jumatate de arest + alte 2 in localitate,si stau la tara iar aici nu am nici o ocupatie,nu imi pot gasi un serviciu sa imi ocup timpul.Dar sper cu ajutorul Bunului Dumnezeu sa treaca si asta...Va multumesc !!!
Problema este ca motivele temeinice trebuie dovedite...

Nu este recomandabil sa iritati instanta cu o cerere nemotivata temeinic.
Deocamdata trebuie sa asteptati.
Printre motivele temeinice se poate invoca si o durata indelungata a masurii...conjugata cu desfasurarea unei activitati creative de venituri...dar problema se poate situa tocmai acolo ca nu se poate stii modul in care veti realiza venituri...adica tocmai ratiunea pentru care instanta a disspus aceasta masura preventiva...
De aceea v-am intrebat cati inculpati sunt in dosar.
Imi puteti spune va rog daca am dreptul sa ies din localitate si sa ajung in oras(cum este procedura si de cate ori mi se permite),bineinteles cu instiintarea politiei? Va multumesc pentru raspunsuri !
Va trebuie o scutire pe care tot instanta o va pronunta.
Desi nu prea exista temei legal se poate asa ceva, dar foarte multi avocati se lupta luni de zile pentru asa ceva...
Alti avocati asteapta pana cand isi dau seama ca se poate...adica nu se tot judeca periodic...
Pentru astfel de situatii avocatii care se lupta luni de zile sunt avocati alesi.
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Prelungire la nesfarsit a duratei de arest preventiv waiter waiter Ce se intampla da ca esti arestat preventiv de 10 luni iar la final se dovedeste ca probele sunt insuficente pentru a fi condamnat,dar exista numai indicii ... (vezi toată discuția)
Eliberare dupa expirarea manadatului de arestare preventiva mezgageza mezgageza un prieten a fost arestat preventiv 30 de zile pt conducere cu alcool,fatra permis si parasirea locului accidentului....ce putem sa asteptam dupa expirarea ... (vezi toată discuția)
Arestarea la domiciliu Robertgj Robertgj Buna ziua,am si eu o nelamurire cu privire la arestarea la domiciliu.Este privativa de libertate sau neprivativa de libertate? (vezi toată discuția)