avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Interdictia de a nu parasii localitatea de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Interdictia de a nu parasii localitatea de domiciliu

Buna seara.Am fost arestata timp de 100 de zile pentru contrabanda cu tigari si intr-un final mi s-a admis cerea de liberare sub control judiciar.Mi s-a impus sa nu parasesc localitatea de domiciliu, sa nu iau legatura cu ceilalti inculpati direct sau indirect,sa ma prezint la organele de ancheta ori de cate ori este nevoie dar nu S-A SPECIFICAT PE CE PERIOADA!!! V-as ruga daca se poate sa ma lamuriti si pe mine de ce nu s-a specificat perioada de interidictie si cum pot ataca aceasta decizie pentru a mi se inlocui cu o alta masura.mentionez ca am 2 luni de cand am ajuns acasa din arest.Va multumesc !!!!
Ma scuzati ca intreb ... dar chiar verifica cineva, chiar ii pasa cuiva daca in acest timp pleci de acasa?
@iullia91
Vi se permite doar cand aveti termen la instanta sau la efectuarea altor acte de procedura; nu e nevoie de instiintarea politiei, care nu are autoritatea necesara sa va dea aprobare.
Probabil ca realizati ca sunteti urmarita in permanenta, nu va bazati ca nu ii pasa nimanui, din contra, de-abia asteapta.
La termenul de judecata rugati avocatul sa solicite incetarea obligatiei, nu aveti ce pierde, dar v-am zis mai sus, nu confundati cu masurile preventive, care inceteaza. Aceasta obligatie pe care o aveti dvs. nu inceteaza pe toata perioada ei, ci doar se revoca si mergeti direct in arest, in cazul in care o incalcati.
xuser a scris:

Ma scuzati ca intreb ... dar chiar verifica cineva, chiar ii pasa cuiva daca in acest timp pleci de acasa?

Nu stiu daca verifica dar daca va prinde dati de belea tare de tot...
Si daca ar verifica nu ar conta...ca nu stati doar in casa ( nu este arest la domiciliu) dar daca va prinde...in afara localitatii...
XUSER,nu stiu daca ai stat sau nu in arest dar te sfatuiesc sa ai grija si sa respecti cu strictete regulile,pt ca e foarte greu in arest(asta daca ai probleme si ai restricitii).Nu stiu ,dar mie cel putin mi-a fost foarte greu si nu as mai vrea pentru nimic in lume sa ajung iarasi acolo.Eu am deschis subiectul pe forum si am pus anumite intrebari in alt scop,cel de a sti ce se va intampla cu viata mea in urmatoarea perioda...

Va multumesc pentru raspunsuri !!
Riscul este mult prea mare pentru a se merita.
Au existat cazuri in care persoane care aveau interdictia de a parasi tara au fost depistate si nu au mai putut iesi ulterior din arest preventiv pe toata durata judecatii...
Este adevarat ca judecata nu a durat 5 ani sau mai mult dar au stat arestate...
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Prelungire la nesfarsit a duratei de arest preventiv waiter waiter Ce se intampla da ca esti arestat preventiv de 10 luni iar la final se dovedeste ca probele sunt insuficente pentru a fi condamnat,dar exista numai indicii ... (vezi toată discuția)
Eliberare dupa expirarea manadatului de arestare preventiva mezgageza mezgageza un prieten a fost arestat preventiv 30 de zile pt conducere cu alcool,fatra permis si parasirea locului accidentului....ce putem sa asteptam dupa expirarea ... (vezi toată discuția)
Arestarea la domiciliu Robertgj Robertgj Buna ziua,am si eu o nelamurire cu privire la arestarea la domiciliu.Este privativa de libertate sau neprivativa de libertate? (vezi toată discuția)