avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie primita cu intarziere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie primita cu intarziere

Buna seara,
Am primit cu intarziere o citatie la Parchet, in calitate de invinuit pentru articolul 291c.p. Procesul a fost pe 19/01, dar nu m-am prezentat(nu am primit citatia la timp). Ce se poate intampla? Ce inseamna acest articol?Se poate gasi undeva, pe net, vreun detaliu despre stadiul in care se afla procesul?(am nr. de dosar).
Am citit undeva ca acest articol ar fi ceva cu "uzul de fals in inscrisuri..."Nu imi aduc aminte sa fi facut asa ceva. Va rog frumos sa ma ajutati cat puteti de urgent! Va multumesc pentru ca existati!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:32, 23 Ianuarie 2012
daca e de la parchet, nu este proces, este doar faza de urmarire penala...si nu e nici o tragedie ca nu ati fost in masura sa va prezentati la acel termen... Va duceti luni sau in ce alta zi sunteti dispus si vorbiti cu procurorul... probabil va dori sa va audieze si sa va aduca la cunostiinta invinuirea.. ar fi bine sa va prezentati cu un aparator ales altfel vis e va da unul din oficiu

Art. 291. - Folosirea unui inscris oficial ori sub semnatura privata, cunoscand ca este fals, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la3 luni la 3 ani cand inscrisul este oficial, si cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda cand inscrisul este sub semnatura privata.

Mergeti zilele urmatoare la procuratura si spuneti-le ca ati primit cu intarziere citatia.
Art 291 c.pen .se refera la uzul de fals.
Deci sunteti acuzat ca at uzat eventual de un inscris/alt document , falsificat intr-o anume situatie.
Dvs. puteti explica situatia pe larg.
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis auto. uz de fals cris7821 cris7821 Am primit si eu o citatie asemanatoare, tot art.291, pentru care sunt citata pe 12.01.2012.Poate sa-mi spuna cineva ce inseamna sa declari adevarul?Adica pur ... (vezi toată discuția)
Citatie raluca30 raluca30 Buna ziua, Am primit o citatie de la parchet, in care sunt chemata in 22 martie, in calitate de invinuit, pentru art.291.Cp Habar nu am de ce sunt chemata? ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica Nina1 Nina1 Buna seara, Pentru o persoana s-a dispus inceperea urmaririi penale ca invinuit pentru savarsirea infractiunii de fals intelectual si uzul de fals. Aceasta ... (vezi toată discuția)