avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... reziliere contract de leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

reziliere contract de leasing

Buna seara, am o mica-mare problema cu ...................leasing.
Detin un Fiat Grande Punto, cu contract de leasing pe 5 ani, am platit 3 ani fara nicio intarziere, iar odata cu criza am inceput sa intarzii. Toate bune si frumoase pana in iulie-august 2011, cand odata cu acumularea mai multor restante (la casco) firma de leasing a trebuit sa le achite astfel contractul a fost reziliat iar pentru reactivarea lui a trebuit sa platim suma aferenta umflata cu niste penalizari. Cum tineam la masina am platit cu dificultate si ni s-a spus ca a doua zi dupa plata se poate reactiva contractul si sa mergem sa-l semnam la sediu central. Cand am fost pentru reactivarea contractului mamei mele i s-a spus ca trebuie sa revina peste o luna, fac o precizare - contractul e pe numele mamei mele, dar platim care cum poate eu - fiul sau ea.
Ciudata situatie, dar a zis ca daca asa se procedeaza vine atunci. Intre timp au mai intervenit anumite lucruri si peste o luna nu a mai putut sa ajunga. Astfel firma de recuperatori a venit sa ia masina (care nu functiona pt ca nu mai avea baterie) asa ca au venit cu platforma cu tot. Cei de la recuperari au vorbit cu fratele meu de 9 ani si au asteptat sa vina mama de la munca. Cand a aparut acestia erau in fata blocului si au zis ca iau masina. Ea avea dovada platilor la servici si cum nu a putut sa dovedeasca masina a fost luata (greseala sau nu eu nu eram in tara, long story a fost luata). A mai platit si pe acolo alte penalizari si costul platformei, cateva zeci de milioane si am recuperat-o.
Din septembrie cand s-a intamplat evenimentul s-a reactivat contractul, a fost semnat un act aditional prin care se preciza ca reintra in vigoare contractul initial fara nicio modificare. Pana in decembrie nu am mai platit, la somatia telefonica a firmei de recuperari credite EOS am acgitat o rata restanta din 3 inainte de sarbatori, tot la telefon ni s-a spus ca ar fi bine daca mai platim inca una tot in decembrie, am raspuns ca nu avem cum dar ca dupa 10 ianuarie 2012 o sa platim. Nu au zis nimic, nici ca se reziliaza contractu nici o data limita din ianuarie pt care sa platim.
Pe 12 ianuarie 2012 am paltit 10 mil, o rata jumatate, iar la 2 ore de la plata primim SMS "contractul a fost reziliat pe 11 ianuarie, predati masina sau achitati toata suma pana la expirarea contractului in august 2012 plus valoarea reziduala de 2300 euro".
Teefoane peste telefoane, acelasi raspuns, ori dam masina ori achitam tot ce e de achitat in avans. Asta din cauza ca a fost reziliat a 2 a oara contractul si nu mai avem dreptul la inca o reactivare in urma platii ratelor restante. Nu este precizat nicaieri in contract, ei spun ca aceasta clauza este in regulamentul de Ordine Interioara .
Se poate face asa ceva? Avand in vedere ca ei au abuzat de naivitatea mamei mele in primul caz de reziliere ma gandesc ca asta fac si acum. In caz contrar ce as putea face? Nu am de unde sa fac rost de toata suma pana la sfrasitul contractului (pe care oricum nu o stiu exact apreciez eu undeva la maxim 3500 euro, ei au zis ca imi elibereaza o factura proforma in maxim 2 zile de joi, dar au trecut 5 si nimic).
Va multumesc si scuze pentru lungimea mesajului, ar mai fi fost multe de spus :(
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: Cabinet de avocat Matei Laura , Avocat 00:14, 23 Ianuarie 2012
Ar trebui vazut contractul si conditiile in care acesta se poate rezilia pentru a vedea daca au fost respectate. De principiu incheierea unui act aditional prin care sa se reactiveze contractul nu poate fi obligatoriu pentru Unicredit. In functie de situatia concreta cred ca este posibila si o solutie pe cale judecatoreasca pentru ca acest contract sa isi produca mai departe efectele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de leasing rosoga rosoga va rog frumos sa imi dati si mie un sfat.am avut un contract de lesing ,am achitat 3 ani si acum am ramas cu 4 restante ,din anumite motive, in data de 02 ... (vezi toată discuția)
Leasing neplata morgan85 morgan85 Buna ziua. Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Daca nu am platit leasing-ul timp de 3 luni, firma respectiva in ce conditii poate sa-mi ridice masina? ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de leasing puiu_luca puiu_luca buna. am si eu o problema, si as vrea un raspuns de specialitate daca se poate. am ajuns in imposibilitatea de a pati ultimile trei rate de leasing la un ... (vezi toată discuția)