avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

dupa o vechime neintrerupta de 22 ani mi s-a intrerupt contractul de munca conform art.55 lit.b din legea 53/2003.am dreptul la somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:41, 23 Ianuarie 2012
Incetarea contractului cu acordul partilor nu va da dreptul la indemnizatie de somaj.
1. Incercati sa incheiati un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata (o luna de zile).

2. La incetarea de drept a acestui CIM (art.56(1), lit.i) din Codul muncii), la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj kamelia22 kamelia22 In urma incetarii unui contract individual de munca pe perioada nedeterminata cu norma intreaga de 8 ore pe zi ( vechime la locul de munca de 6 ani), in baza ... (vezi toată discuția)
Am sau nu dreptul la somaj? marius_mihai80 marius_mihai80 Buna ziua, As avea si eu o intrebare pentru cine ma poate ajuta: -sunt angajat cu un contract pe perioada determinata, la sfarsitul acestei perioade ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj ? viomitrea viomitrea am lucrat 13 luni la una din cele 3 firme ( societati ) a unei companii, apoi la solicitarea mea (angajatului ) a incetat CIM cu durata determinata inainte ... (vezi toată discuția)