avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru ''vanzare auto in loc neautorizat'', ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru ''vanzare auto in loc neautorizat'', proces verbal adus la cunostinta dupa 5 luni

Cu deosebit respect , va prezint situatia mea actuala.

In primavara anului 2011 m-am deplasat la Primaria Vaslui pentru a-mi plati impozitul "datorat" autoritatilor locale. La ghiseul doamna imi comunicaa fatpul ca in data de 06.10.2010 am fost sanctionat de catre Politia Locala Vaslui cu amenda in cuantum de 300 lei pentru vanzarea unui autoturism intr-un loc nepermis - “expus spre vânzare în vederea comercializării pe domeniul public” conform art 12 pct. 18 din H.C.L. 66/2009 . Am ramas fara nicio reactie... Nici nu am mai platit, bulversat fiind de cele descoperite. Am solicitat o copie a p.v , am obtinut-o , dupa care a doua zi am depus contestatie la acel p.v. spre anulare ori schimbarea sanctiunii din amenda in avertisment . Spre uimirea mea si a unor persoane din bransa avocateasca care nu mai credeau ca o sa-mi admita plangerea, dupa aproximativ 5 luni, a fost acceptata si din primavara lui 2011 tot se judeca . Mai mentionez faptul ca nu mi-am angajat avocat si ma reprezint singur.
Dupa aproape 1 an am nu am intrat pe fondul contestatiei( faptul ca aveam afise pe geamurile masinii si eu oprisem pentru a cumpara ceva de la un magazin , nu desfasuram, efectiv, o actiune comerciala de vanzarea a masinii) si acum se discuta ( ceea ce am si contestat initial) procedura de aducere la cunostinta procesul verbal conform o.g 2/ 2001.
Mentionez ca procesul-verbal nu mi-a fost comunicat conform prevederilor art. 14. alin 1 din O.G. 20/2001 (art. 25. alin. 2, art. 26. alin. 3, art. 27 din O.G. 2/2001 cu modificările şi completările ulterioare), astfel privându-mă de posibilitatea de a plăti jumătate din valoare în 48 de ore ( art 28. alin. 1 din O.G. 2/2001 cu modificările şi completările ulterioare), ori de a depune contestaţie la procesul verbal în termen de 15 zile conf. art. 31. alin 1. din O.G. 2/2001 cu modificările şi completările ulterioare , avand in vedere ca eu am si doi martori care intaresc faptul ca nu au vazut vreun p.v afisat la intrarea in imobilul meu ori la intrarea in scara, dintre care unul este femeia de serviciu si un vecin de la un etaj superior , insa nu au avut ocazia sa depuna marturie, inca.
Eu va solicit cum sa mai procedez la urmatorul termen( 27 ian 2012) pentru ca martorul care este pe pv de afisare la domiciliu nu s-a prezentat la 2 termene iar acum va fi adus cu mandat. El, oricum, la singurul termen la care s-a prezentat( insa nu avea c.i. la el!!! el fiind "martor de profesie" pentru ca l-am mai gasit martor in dosare ale pol. rutiera, pol locala ) intrebat, initial, de judecatoare daca stie despre ce este vorba, a raspuns ca nu stie nimic, insa apoi i-a cerut c.i si neavandu-l la el nu s-a mai continuat cu audierea acestui martor.Eu am solicitat, verbal, prezenta unui martor( femeia de servicu) insa judecatoarea mi-a motivat faptul ca inainte trebuie ascultat martorul pol loc.
Va mai aduc la cunostinta fptul ca nu am refuzat de primire niciun mandat postal, dovadă stă lipsa semnaturii mele de pe mandatul poştal şi nici nu am găsit afişat la intrarea în imobil vreo copie a procesului – verbal. De altfel la uşa domiciliului meu nu s-a prezentat niciun angajat de la Poştă sau vreun alt funcţionar care distribuie corespondenţă, pentru a-mi aduce la cunoştinţă de înmânarea vreunei copii după vreun proces verbal de contravenţie şi niciun vecin nu mi-a semnalat acest aspect.
In definiv eu contest 2 aspecte:
1, p.v. de contraventie nu mi s-a adus la cunostinta
2. am fost sanctionat pentru vanzarea unui auto, cand eu oprisem pentru a cumpara ceva de la un magazin , foile( A4) cu anuntul de vanzare fiind la vedere.
Va rog , daca se poate, un punct de vedere pertinent in cazul celor prezentate.

Va multumesc pentru timpul acordat si imi cer scuze pentru eventualele greseli intalnite.
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
drag_osh, utilizator
Cel mai recent răspuns: drag_osh , utilizator 10:48, 23 Ianuarie 2012
Depinde ce anume ati contestat, motivul de nelegalitate in sine al procesului verbal. Neaducerea la cunostinta nu poate constitui un motiv de nulitate absoluta, cel mult relativa, care se va discuta odata cu fondul si care va tinde la anularea procesului verbal in masura in care se demonstraza o vatamare.
Va multumesc pentru atentia acordata.

Solicit anularea procesului verbal deoarece nu am săvârșit respectiva contravenție, insa contest si faptul ca nu mi s-a adus la cunostinta , in termenul legal, p.v si mai contest neindeplinirea, conform o.g. 2/2001 si art. 86 alin 3 CPC,procedurii de aducere la cunostinta( procedura , in sine) a p.v.

Cu deosebit rescpect,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afisarea procesului-verbal de contraventie la domiciliu Florian C Florian C Buna ziua! Am o problema cu un pv de contraventie de care am aflat dupa un an cand m-am dus sa platesc impozitul. Am aflat ca am de platit o amenda pentru ... (vezi toată discuția)
Procedura de afisare amenda la domiciliu prettydaniola prettydaniola Cf art 27 OG 2/2001: amenzile se afiseaza la domiciliul contravenientului. Prin aceasta eu inteleg lipirea pe ușă. Cu toate acestea, eu am gasit p.v de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal nul ? tutu12 tutu12 O persoana apropiata s-a trezit cu un proces verbal de contraventie incheiat de catre un jandarm in urma unor discutii . Fapta se zice ca a avut loc intr-o ... (vezi toată discuția)