avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... actiune evacuare asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

actiune evacuare asociatie proprietari

Buna ziua! Am o dilema, referitor la un demers privind evacuarea unei asociatii de proprietari aflata la parterul unui bloc, intr-o incapere bun in proprietate comuna indiviza. Concret, locatarii de pe scara unui bloc si-au infiintat o asociatie de scara si spatiul apartine scarii blocului, iar asociatia veche, care ocupa acum acest spatiu, nu doreste sa paraseasca spatiul, desi i s-a solicitat acest lucru. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:05, 23 Ianuarie 2012
Mergeti pe actiune in evacuare. Exista insa ceva scris un acord in acest sens. Cine mai exact refuza parasirea locului?
refuza plecarea asociatia veche, unde nu se mai regasesc locatarii din scara, care si-au facut asociatie de scara. Nu exista niciun acord al locatarilor privind ocuparea acestui spatiu de catre vechea asociatie.
In conformitate cu art 11 al 2 din L nr 230/2007 proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai accschimbarea destinatiei spatiilor comune sa poate realiza numai cu acordul asociatiei de proprietari.
Totodata,legea nr 170/2010 precizeaza concret conditiile in care pot fi vandute spatiile comune din imobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista diferente juridice intre asociatie de locatari si cea de proprietari? alexberi alexberi M-am mutat intr-un bloc cu asociatie de proprietari si administratorul (cel care incaseaza intretinerea) ales pentru ca e cel mai vechi din bloc. Toti ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu pt. asociatia de proprietari Petrus1731 Petrus1731 Am urmatoarea nelamurire: O camera situata la parterul unui bloc ca sa poata fi inchiriata de Asociatia de proprietari pentru sediu, legal cu contract de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cuprins intr-o asociatie de ... RC37 RC37 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cuprins intr-o asociatie de locatari, la parterul acestui bloc. In spatiu de pe casa scarii la parter toti vecinii de pe ... (vezi toată discuția)