avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 15/2003
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 15/2003

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
Fratele meu a facut o cerere in baza legii 15/2003 pentru acordarea unui teren in vederea construirii unei locuinte. Primarul i-a spus ca nu ii poate acorda deoarece nu este casatorit.
Anul trecut s-a casatorit si a revenit cu cererea.
In acest moment el are la dosar toate documentele cerute de lege (declaratiile lui si ale parintilor ca nu au detinut pamant in suprafata mai mare de .... mp, copii dupa documentele personale) dar dl primar i-a cerut declaratie si din partea sotiei si din partea parintilor acesteia ca nu au detinut paman in suprafata mai mare de .... in ultimii 10 ani. Au voie sa ceara asa ceva? Spune ca ii respinge dosarul pentru ca socrii lui au 5000 mp extravilan. Legea spune ca pe langa normele metodologice de aplicare a legii consiliile locale pot sa-si stabileasca norme proprii. Am dreptul sa cer aceste norme , sa vad exact pe ce baza refuza ei dosarul. Nici macar nu l-au inregistra, toate explicatiile le-au dat verbal si se rezuma la "asa e legea ". Avem prieteni care stau intr-o localitate vecina si ei au obtinut acest teren cu dosarul asa cum il are fratele meu acum. Unde as putea sa fac o sesizare in ceea ce priveste neregulile de la nivelul primariei in ceea ce priveste aplicarea acestei legi ?

Cu multumiri, Florentina Z
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:11, 23 Ianuarie 2012
1. legea 15/2003 nu are nici o treaba cu insuratoarea. Ea prevede dreptul tinerilor intre 18-35 de ani de a solicita teren in vederea construirii unei locuinte, fara a impune sa fie casatoriti sau nu.
2. trebuie sa existe o hotarare a Consiliului local respectiv privind stabilirea de criterii suplimentare fata de cele prevazute de lege pentru acordarea locurilor de casa. Hotararea respectiva trebuie sa fie postata pe site-ul primariei sau la avizier si trebuie, de asemenea, sa existe in prefectura respectiva. Solicitati un exemplar al acestui document (faceti cerere scrisa, trimisa prin posta, cu confirmare de primire). Daca nu primiti raspuns in termen de 30 de zile, actionati institutia in contencios administrativ. Cand o auzi dl primar de instanta, s-ar putea sa-si revizuiasca atitudinea.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de casa pentru tineri casatoriti ionut_alex ionut_alex Buna ziua stiu ca este o lege care prevede acordarea unui teren pentru construirea unei case tinerilor casatoriti , ce lege este ce prevede ea mai exat si la ... (vezi toată discuția)
Lot construibil pentru tineri casatoriti pana in 35 ani dany82 dany82 imi zice si mie cineva ca peste tot in tara se dau loturi de construit case pentru tineri casatoriti pana in 35 de ani doar la mine in comuna nu, cum este ... (vezi toată discuția)
Legea 15/2003 alinabobeica alinabobeica eu si viitorul meu sot locuim cu parinti lui intr o comuna de langa Bucuresti....nici unul dintre noi nu detine in proprietate personala nici un ... (vezi toată discuția)