avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... card credit-datorie ce n-o recunosc
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

card credit-datorie ce n-o recunosc

Buna ziua.Ma numesc P. CONSTANTIN din BOTOSANI si vreau sa va aduc al cunostinta urmatoarele:
In 2005 am facut un credit cu buletinul la magazin pentru achizitionarea unei masini de spalat in val. de 1099 ron.Mi s-a stabilit o rata de 30 ron pe o perioada de 5 ani.Nu am primit nici un contract ci doar o cerere de amitere card .Am platit ratele cu mici intarzieri ,motiv pentru care ma penalizau cu 30 ron.Dar nu asta e problema,ci faptul ca eu pe acel card aveam o suma de bani,1950 ron,suma pe care eu nu am solicitat-o ,nu am un contract cu ei pentru aceasta suma.Mai mult ca atat eu nu am cod PIN LA ACEST CARD, DREPT URMARE NU AM CUM SA EFECTUEZ ALTE OPERATIUNI.Am ajuns la o depasire limita credit de -2500ron in conditiile in care eu am achtat in jur de 4500ron iar conform ultimului extras de cont figurez cu SUMA SCADENTA IN VIITOR 0ron.Nu pot sa recunosc aceasta suma de bani intrucat nu am certitudinea clara ca ei au existat pe acest card-nu am cod PIN si nici vreo cerere in acest sens sau vreun act cu semnatura mea precum ca l-am primit.Ce ma sfatuiti?
Va multumesc anticipat:((
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Este un grafic in care sunt trecute:taxe si comisioane 30 ron pentru intarziere,5%comision depasire limita credit,dobanzi pentru retrageri numerar si pentru cumparaturi cu palta la comercianti,dar eu nu am facut operatiuni cu cardul -retrageri de numarari si cumparaturi 0(zero),asta apare in actele lor.Ei s-au incurcat in limita de credit pentru ca eu neavand cod pin nu am activat limita.Si de aici a inceput nebunia,motiv pentru care ei mi-au sters depasirea limitei.Ce pot face, pentru ca eu am platit in aceste 5000 ron ;val. produselor,penalitatile de 30 ron apoi 45 ron-eu am semnat cu 30 apoi ei au marit la 45-(penal.de1500 ron)si raman nejustificati900 ron pe care eu le-am dat in vant
Va sfatuiesc sa nu platiti nici macar 1 leu, ar insemna sa confirmati creanta. Trebuie sa faceti un raspuns,prin avocat, raspuns in care sa detaliati toate datele pe care le-ati prezentat pana acum. Acest raspuns va ajuta in eventualitatea unei actiuni in justitie demarata de catre societatea de recuperari creante. In raspunsul scris, pe langa solicitarea de a vi se remite toate actele, trebuie sa contestati creanta solicitata. In conditiile in care lucrurile s-au desfasurat asa cum relatati Dvs., atunci e clar ca cererea lor de plata a unei datorii deja achitate este nefondata. Experienta proprie imi spune ca dupa ce puneti in aplicare tot ce v-am spus nu o sa mai aveti probleme. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de credit ContSters243704 ContSters243704 am o mica pb..anul trecut in septembrie am luat un laptop de la mag [editat] cu card, laptopul a costat 1000 ron cu rate fixe si pe card aveam o limita de ... (vezi toată discuția)
Card credit societate nebancara gabriel_since1986 gabriel_since1986 Buna ziua. In anul 2006 am facut un credit la [magazin]pt mai multe bunuri. La cateva zile am primit acasa un card cu un sold de 2100 lei. Am scos acei bani ... (vezi toată discuția)
Probleme societate ramo23i ramo23i Buna. Am si eu o problema cu EFG retail services. In iunie 2008 am achizitionat in rate niste produse electrocasnice de la Media Galaxy. Promotia din momentul ... (vezi toată discuția)