avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Trebuie intabulat un imobil detinut cu chirie, de la ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Trebuie intabulat un imobil detinut cu chirie, de la primarie?

Am inchiriat de la Primarie un apartament.
Este obligatoriu inscrierea in cartea funciara?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Minodora Sorian , Consilier juridic 15:33, 23 Ianuarie 2012
Avand in vedere ca nu detineti calitatea de proprietar asupra apartamentului,nu intruiniti conditiile legal impuse de Legea nr 7/1996 pentru admitere cerere
Dar Primaria?
Apartamentul este din fondul locativ de stat

Pentru a alinia legislaţia in­ter­nă cu prevederile şi cerinţele impuse de Uniunea Europea­nă cu privire la necesitatea realiză­rii cadastrului general în scopul în­scrierii din oficiu în Cartea Fun­ciară a proprietăţilor imobiliare, Gu­vernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă nr. 64/2010 privind modificarea şi completarea Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996.
Principalele aspecte care sunt introduse ca noutate legislativă sau care aduc modificări importante fa­ţă de forma precedentă a Legii 7/ 1996 sunt următoarele:
- Contractele de închiriere vor fi înscrise în Cărţile Funciare indi­ferent de durata acestora;
(.....)

Prin urmare, in foaia de sarcini a cartii funciare, trebuie operata si inchirierea bunului.

cons.jur. Minodora Sorian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin acte pentru o casa deja construita acum mai bine de 10 ani? andreeanicoleta andreeanicoleta va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat daca puteti....am construit o casa in 2001 fara autorizatie de constructie....am dori sa intram in legalitate insa ... (vezi toată discuția)
Plan cadastral vizat de primarie s_mari s_mari Mi s-a intocmit planul cadastral pentru un teren si trebuie sa mi-l vizeze primaria. In ce consta aceasta operatiune si care este baza legala ? Cat dureaza , ... (vezi toată discuția)
Legislatie si documentatie in domeniu carte funciara, cadastru Adriantot Adriantot Vom posta aici legislatia in domeniul Carte funciara, cadastru... Aici postam formulare, documentatie sau/si adrese, lincuri pe acesta tema. Incepem cu ... (vezi toată discuția)