buna ziua, am auzit de niste cursuri urmate de examen pentru obtinerea calificarii de inspector resurse umane. ce inseamna mai exact aceasta, ce obtii daca esti inspector sau care sunt beneficiile? ma batea gandul sa urmez si eu aceste cursuri, dar mai intai as dori sa stiu daca merita banii sau ce pot face in viitor avand aceasta calificare.
multumesc!
Asa cum spune numele cursului, daca il veti urma veti deveni inspector resurse umane. Mai exact veti dobandi urmatoarele competente profesionale:
1. intocmirea si gestionarea documentelor de evidenta a personalului
2. intocmirea statului de plata pentru personalul incadrat
3. intocmirea si depunerea declaratiilor privind contributiile la bugetele de stat
4. oferirea informatiilor privind problemele de personal
5. administrarea bazei de date de evidenta a personalului utilizand pc-ul
E greu sa va recomande cineva. Din punctul de vedere al profilului dumneavoastra trebuie sa alegeti in functie de pregatire, aptitudini, sfera de interes.
Din punctul de vedere al institutiei care organizeaza cursurile, cel mai bine este sa va interesati la cei care au absolvit asemenea cursuri. Ei va pot da recomandari mai bune in functie de cat au fost de multumiti. Ce va pot spune e ca exista si societati private care ofera cursuri de calitate, cu programa actualizata si traineri pregatiti si/sau care lucreaza in domeniu. Succes!