avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... situatie speciala..ilegala???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

situatie speciala..ilegala???

buna ziua,
sunt casatorita din 2002 cu un cetatean italian. In 2006 m-am intors in Romania si am dat nastere unui copil al carui tata nu este sotul meu. Tatal biologic al copilului a mers la starea civila si cu acordul meu a inregistrat copilul cu numele sau. Noi nu aveam cunostinta la data aceea de articolul care spune ca sotul mamei este tatal legal al copilului si la primarie nu a spus numeni nimic. Casatoria din Italia este transcrisa la primaria de aici.
Acum am auzit ca de fapt conform legii tatal biologic nu putea trece copilul cu numele lui.
Intrebarea este ce se intampla in acest caz???? Sau ce trebuie facut??? Trebuie inregistrat copilul cu numele de familie al sotului??? O lasam asa??? am dreptul sa cer inregistrarea copilului cu numele sotului (el este de acord) in defavoarea tatalui natural???
multumesc anticipat pentru sugestii
Cel mai recent răspuns: Dragos Mateescu , Avocat 22:17, 27 Octombrie 2008
Ar fi indicat ca sotul sa ceara tagada paternitatii si apoi tatal biologic stabilirea acesteia fata de el, chiar daca l-a inregistrat pe numele sau,dar s-ar putea pune problema, care ar complica lucrurile, a anularii inregsitrarii nelegale. Ar merita sa incercati. Succes!
sotul beneficiaza de prezumtia de paternitate, de asta se trece de obicei in act, dar acum nu se intampla nimic daca ramane actul asa, cum de altfel e normal, dat fiind ca adevaratul tata e scris acolo. sotul daca vrea poate sa vina si conteste acest lucru si sa dovedeasca contrariul, mai exact ca el este tatal natural.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare copil din relatie extraconjugala cristina130 cristina130 buna ziua as vrea sa ma ajutati cu o nelamurire. sunt casatorita si am un copil dintr-o relatie extraconjugala , cu sotul sunt in divort iar legea m-a obliga ... (vezi toată discuția)
Caz atipic... dveronik dveronik Asa l-a numit avocatul pe care am incercat sa-l consult.. Sunt cetatean roman casatorit in Italia cu cetatean italian. Casatoria este declarata la primaria de ... (vezi toată discuția)
Sunt în divorț de peste un an și urmează să nasc peste puțin timp. cum să procedăm pentru ca tatăl natural să poată recunoaște copilul? EmaR. EmaR. Buna ziua, as dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o situatie, sunt intr-un proces de divort de 1 an si 2 luni nefinalizat inca, intre timp am intrat intr-o ... (vezi toată discuția)