avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzarea dreptului succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzarea dreptului succesoral

Ce părere aveți despre vânzarea dreptului succesoral? Acest demers vreau să-l realizez înainte de deschiderea succesiunii, pt a evita acceptarea succesiunii și ulterior vânzarea masei succesorale dobândite, de către coerezii care nu doresc moștenirea, dar care vor să obțină o cale sigură, legală și economică în a-mi ceda acest drept mie. Sunt mulți coerezi în indiviziune și totodată greu de adus laolaltă pentru succesiune. Este mai simplu de realizat individual printr-o formă de vânzare a dreptului succesoral, sau o formă similară?!
1. Se practică de către notari?
2. Există riscuri pentru mine?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 19:04, 23 Ianuarie 2012
incercati
in general se poate vinde cota parte, dar dupa ce se dezbate succesiunea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma pot opune succesiunii? camomile camomile Mama mea a murit si a ramas in urma ei o casa , suntem 3 surori dintre care una nu doreste succesiunea sau vanzarea acelui apartment. Cum se poate finaliza ... (vezi toată discuția)
Succesiunea unei masini sabin cj sabin cj Dupa moartea sotului vaduvei si celor doua fete le-a ramas printre altele un autoturism. Nu avem nici o problema cu familiile celor doua fete si ne intelegem ... (vezi toată discuția)
Succesiunea cristache paula cristache paula va rog mult ajutati-ma cu unele nelamuriri. mama mea vrea sa deschida succesiunea dupa bunicul meu ,si nu stiu ce parte ii revine ei. bunicul meu a avut 4 ... (vezi toată discuția)