avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzarea dreptului succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzarea dreptului succesoral

Ce părere aveți despre vânzarea dreptului succesoral? Acest demers vreau să-l realizez înainte de deschiderea succesiunii, pt a evita acceptarea succesiunii și ulterior vânzarea masei succesorale dobândite, de către coerezii care nu doresc moștenirea, dar care vor să obțină o cale sigură, legală și economică în a-mi ceda acest drept mie. Sunt mulți coerezi în indiviziune și totodată greu de adus laolaltă pentru succesiune. Este mai simplu de realizat individual printr-o formă de vânzare a dreptului succesoral, sau o formă similară?!
1. Se practică de către notari?
2. Există riscuri pentru mine?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 19:04, 23 Ianuarie 2012
incercati
in general se poate vinde cota parte, dar dupa ce se dezbate succesiunea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma pot opune succesiunii? camomile camomile Mama mea a murit si a ramas in urma ei o casa , suntem 3 surori dintre care una nu doreste succesiunea sau vanzarea acelui apartment. Cum se poate finaliza ... (vezi toată discuția)
Succesiunea cristache paula cristache paula va rog mult ajutati-ma cu unele nelamuriri. mama mea vrea sa deschida succesiunea dupa bunicul meu ,si nu stiu ce parte ii revine ei. bunicul meu a avut 4 ... (vezi toată discuția)
Succesiunea unei masini sabin cj sabin cj Dupa moartea sotului vaduvei si celor doua fete le-a ramas printre altele un autoturism. Nu avem nici o problema cu familiile celor doua fete si ne intelegem ... (vezi toată discuția)