avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Masina distrusa de zapada
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Masina distrusa de zapada

Buna seara, am o problema si as avea mare nevoie de un sfat.
Eu imi parchez masina in spatele unui bloc alaturat de cel in care lucrez, e o parcarea marcata, laterala, la o distanta de aprox 2 m fata de bloc. Azi in jurul orei 16:30 cand am vrut sa ma indrept spre casa mi-am gasit masina distrusa de zapada cazuta de pe bloc (parbriz spart, plafon indoit, trapa sparta, geam spate spart, masina plina de zapada). Incidentul s-a petrecut in jurul orei 13:00 conform spuselor vecinilor, care au anuntat politia, aceasta a venit si a constat, m-au cautat la adresa de domiciliu, dar nu era nimeni acasa, eu din locul in care am biroul nu am vazut/auzit nimic, de asemenea cei care au observat nu stiau unde lucrez. Am discutat cu cei de la politie, care m-au chemat la serviciul tamponari si mi-au zis ca pentru despagubiri sa actionez in judecata asociatia de locatari a blocului respectiv. As dori sa stiu cui sa ma adresez, ce sanse sunt pentru despagubiri, zapada de pe acoperisul blocului a cui responsabilitate este, a primariei sau a asociatiei de proprietari? Ce prevede legea pentru asemenea situatii? in conditiile in care in timpul in care am tractat masina o bucata mare de zapada a cazut de pe alta parte a blocului, din fericire nu se afla nimeni acolo (fiind gradina blocului)deoarece aceasta putea sa fie fatala unei persoane, in contextul in care blocul respectiv este in vecinatatea unui liceu, zona fiind frecvent circulata de elevi. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: TF_Alina , utilizator 12:33, 10 Februarie 2012
Va confuntati cu o situatie delicata ,pentru ca din relatarea dvs rezulta ca dvs ocupati un spatiu de parcare fara a detine formalitati legale
Pe de alta parte,parcarea ,poate sa apartina fie de autoritatea publica locala fie sa constituie spatiu privat,situatie in care ,avand in vedere ca dvs nu detineti formalitati legale de ocupare,va fi greu sa determinati fie autoritatea locala ,fie asociatia de proprietari sa suporte c/v prejudiciu suferit
Asociatia de proprietari ,poate fi trasa la raspundere pentru prejudiciile cauzate de zapada necuratata de pe acoperis,dar si in aceasta varianta va fi greu sa recupereti c/v prejudiciu pentru ca este greu de executat silit o asociatie de proprietari
Asa cum spune si @inocenta e delicata situatia pentru dv.
Parcarea marcata de catre cine?
De primarie ? De locatari?

Oricum tineti-ne la curent.
Am avut un caz pe care l-am castigat chiar saptamana asta referitor la o problema asemanatoare. Am chemat in judecata proprietarii imobilului, iar acestia au fost obligati, in solidar, la acoperirea integrala a prejudiciului. Daca exista o asociatie de proprietari, atunci aceasta a preluat prin lege, responsabilitatea cu privire la intretinerea partilor comune ale imobilului si raspunde pentru incalcarea obligatiilor sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa - cadere zapada de pe bloc crysty17bt crysty17bt Ma intorceam de la serviciu spre casa, in apropierea blocului unde locuiesc de pe acoperisul unui bloc (este construita o sarpanta dar zapada s-a desprins de ... (vezi toată discuția)
Responsabilitatea cui - zapada cazuta de pe bloc pe o masina nature nature Buna seara, sunt proprietarul unui apartament situat la et.3/3, in seara aceasta am fost anuntat ca o bucata de gheata/zapada ar fi cazut pe masina unui ... (vezi toată discuția)
Dauna masina provocata de zapada cazuta de pe acoperis sz_mse sz_mse Buna tuturor, In urma incalzirii vremii masina mea a fost avariata foarte urat in urma unei cantitati mari de zapada/gheata cazuta de pe acoperisul unui ... (vezi toată discuția)