Buna seara, am o problema si as avea mare nevoie de un sfat.
Eu imi parchez masina in spatele unui bloc alaturat de cel in care lucrez, e o parcarea marcata, laterala, la o distanta de aprox 2 m fata de bloc. Azi in jurul orei 16:30 cand am vrut sa ma indrept spre casa mi-am gasit masina distrusa de zapada cazuta de pe bloc (parbriz spart, plafon indoit, trapa sparta, geam spate spart, masina plina de zapada). Incidentul s-a petrecut in jurul orei 13:00 conform spuselor vecinilor, care au anuntat politia, aceasta a venit si a constat, m-au cautat la adresa de domiciliu, dar nu era nimeni acasa, eu din locul in care am biroul nu am vazut/auzit nimic, de asemenea cei care au observat nu stiau unde lucrez. Am discutat cu cei de la politie, care m-au chemat la serviciul tamponari si mi-au zis ca pentru despagubiri sa actionez in judecata asociatia de locatari a blocului respectiv. As dori sa stiu cui sa ma adresez, ce sanse sunt pentru despagubiri, zapada de pe acoperisul blocului a cui responsabilitate este, a primariei sau a asociatiei de proprietari? Ce prevede legea pentru asemenea situatii? in conditiile in care in timpul in care am tractat masina o bucata mare de zapada a cazut de pe alta parte a blocului, din fericire nu se afla nimeni acolo (fiind gradina blocului)deoarece aceasta putea sa fie fatala unei persoane, in contextul in care blocul respectiv este in vecinatatea unui liceu, zona fiind frecvent circulata de elevi. Va multumesc
Cel mai recent răspuns:
TF_Alina , utilizator
12:33, 10 Februarie 2012