Buna ziua. Lucrez din 2002 la Serviciul Judetean de Ambulanta ca asistent medical. Intre anii 2008-2010 am fost in concediu pentru ingrijirea copilului, revenind in septembrie 2010 pe aceeasi functie si grad, respectiv asistent medical principal, grad II, clasa 57. Problema este ca la revenire mi se acorda salariul de incadrare din momentul suspendarii contractului (din anul 2008) aparand o diferenta intre salariul meu de incadrare si al colegilor mei cu aceeasi functie, grad si clasa de 340 RON. Legea 285/2010 art.2 spune ca:"salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare". Mai am vreo sansa sa iau acelasi salariu cu colegii mei, sau va ramane acest decalaj pentru totdeauna?
Va multumesc anticipat!
Legea invocata de dvs se aplica incepand cu data de 01.01. 2011 ... la data revenirii din CCC nu era in vigoare acest act normativ ...
In septembrie 2010 era in vigoare Legea-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice care prevedea:
Art. 17
(1) Personalului care s-a aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 7 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si personalului ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, i se acorda, la reluarea activitatii, salariul de baza aferent gradului sau treptei profesionale in care a fost incadrat anterior suspendarii.
(2) Pentru personalul prevazut la alin. (1), gradatia corespunzatoare transei de vechime in munca se stabileste conform legilor specifice.