avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sarcina si somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sarcina si somaj

buna ziua,
As dori sa-mi spuneti cum se procedeaza cu medicalul prenatal in timpul somajului,eu sunt insarcinata in 29 saptamani si medicul de familie a spus ca ar fi mai bine sa duc acel medical de 126 de zile dupa ce nasc,ma intreb daca este vreo problema si cam cat se plateste acel medical eu avand un somaj de 480 lei.

multumesc,
nicoleta
Cel mai recent răspuns: danielaelenat , utilizator 13:17, 4 Ianuarie 2013
Si eu sunt in aceeasi situatie, doar ca eu am 23 de saptamani si am somajul 250 ron ( somaj de absolventa) din cate am inteles somajul meu ar trebui sa se incheie la data de 29 aprilie , dar in martie voi avea cele 7 luni sa pot intra in prenatal...... intrebarea mea e cate % din somaj va fi concediul prenatal?
1. Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate si apoi de CCC.

2. Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.

3. Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.

4. Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

5. - Indemnizatia pentru concediile medicale (inclusiv concediul de maternitate) se calculeaza avand ca baza de calcul veniturile brute din ultimele 6 luni (inclusiv indemnizatia de somaj).
- Indemnizatia pentru concediul de maternitate este de 85% din baza de calcul.
Buna ziua,as dori sa ma lamuriti si pe mine cu ceva:in data de 28 dec 2012 am implinit cele 7 luni si 10 zile pentru a intra in prenatal insa,asistenta doctorei de familie mi-a dat o adeverinta care sa o duc la agentia de somaj(pe langa adev de la ei complectata de fostul angajator), unde am ajuns in aceeasi zi si mi s-a spus ca am batut drumul degeaba!!Tin sa mentionez ca am sarcina gemelara, cu risc si nu-mi mai permit sa ma plimb tot timpul dintr-un capat in altul al bucurestiului(in primul rand nu mai pot locuiesc in berceni,insa adresa de pe buletin este in sectorul 6),insa "doamnele de la somaj" s-au arata destul de deranjate cand le-am rugat macar sa ma inregistreze asa sau nu stiu sa faca ceva si voi aduce/trimite pe cineva in urmatoareke zile cu acel Concediu medical de la doctora de familie asa cum mi-au sp ele ca trebuia.Normal ca m-au refuzat si ieri am fost iar la doctora de familie saimi faca acel concediu medical,pe care mi l-a facut din data de 28 decem brie 2012-31 dec 2012.....ceea ce mie mi se pare ca nu mai este valabil,au trecut atatea zile si din cate m-am informat stiu ca orice fel de concediu medical treb macar anauntat in 24 de ore de la data scrierii acestuia,nu-i asa?vroiam sa ma duc azi pana acolo cu el dar cred ca bat drumul degeaba....va rog frumos sa ma lamuriti,poate gresesc eu!!!doctora de familie mi-a sp ca mai devreme de 10 ianuarie nu imi poate da alt concediu care sa-l duc la somaj deoarece nu are pana pe 10 formulare.Ce ma sfatuiti sa fac,eu am facut 7 luni si 10 zile in data de 28 dec 2012,suntem in 4 ian 2013:(?!Plus ca luni 7 ian 2013 trebuie sa ajung la somaj pentru stampila lunara,insa chiar imi este imposibil deoarece am parastasul fratelui meu,pot oare sa trimit pe altcineva in locul meu sau sa ma duc pe data de 8,este vre-o problema?ce ma sfatuiti sa fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal roxana09 roxana09 in cazul in care societatea isi suspenda activitatea mai pot introduce concediu prenatal? am 27 de saptamani de sarcina, iar societatea urmeaza sa isi suspende ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si concediu pentru cresterea copilului 2 ani perjualina perjualina buna ziua ma numesc alina sunt insarcinata in 7 luni as ruga daca mar putea ajuta cineva sau sfatui am lucrat la o firma x am fost angajaat din 9 septembri ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru suplinitori alinutzza140 alinutzza140 Buna ziua , Sunt o viitoare mamica suplinitoare cu contract pana la 1 sept.2011.Sunt insarcinata in 5 luni si ceva si cred ca o sa nasc pe la sfarsitul lui ... (vezi toată discuția)