avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot vinde dr succesoral?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot vinde dr succesoral?

Pot vinde dr succesoral inainte de dezbaterea succesiunii?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 10:11, 3 Februarie 2012
de cumparat cumparatot unul dintre mostenitori,dar nu renuntare intrucat ar beneficia toti.tocmai de aceea vreau sa vand si nu sa renunt.Practic el ar ramane tot in indiviziune cu ceilalti dar cu o cota parte mai mare.
@stefania...
1 Mergeti la directia taxe si impozite sau la primarie si solicitati un extras de rol agriciol si ce fel de taxe s-au platit in timp.
2 O schita a casei + a lotului care sa fie avizata de comparimentul urbanism din primarie.
Acestea sunt actele de prima necesitate pentru deschidere succesiune in justitie.
Daca apelati la mediator, taxa se va impartii in mod egal la tori mostenitorii, se veti fi scutiti de taxa de timbru care reprezinta 3% din valoarea masei succesorale.
benga112 a scris:


Cum se procedeaza ? Pentru a vinde dreptul succesoral ?


Mergeti la notar si realizati vanzarea prin contract de vanzare-cumparare.

Buna ziua,
am urmatoarea intrebare: in situatie in care mostenitorii nu s-au inteles pentru a dezbate succesiunea la notar se vor adresa instantei.Avind in vedere ca bunicul a decedat pe raza judetului ilfov va rog sa-mi precizati unde se va judeca procesul,la Judecatoria Ilfov,Tribunalul Bucuresti si Curte de Apel?
Astea sint cele 3 instante in ordine cronologica unde se va judeca procesul?>
Judecatoria Ilfov, Tribunalul Ilfov si Curtea de Apel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire intre sot si copil dupa decesul mamei Mirela Stanga Mirela Stanga Care sunt taxele de mostenire, ca valoare procentuala si absoluta si cum se imparte mostenirea intre sot si copil?Care e termenul limita la care trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Acord de mediere fara certificat de mostenitor? mioara2012 mioara2012 Buna ziua. Va rog daca se poate sa ma ajutati in urmatoarea problema: vreau sa apelez la un mediator pentru o succesiune. Ideea este ca nu stiu daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Vanzare inaintea deschiderii pocedurii succesorale ContSters61634 ContSters61634 Daca in urma defunctului raman 2 mostenitori (sotia si copilul acestuia) se poate vinde sa zicem o casa sau un teren fara a face succesiunea daca ambii ... (vezi toată discuția)