avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie cu scutire de raport
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie cu scutire de raport

Buna ziua.
Va rog sa imi spuneti daca se poate face donatie cu scutire de raport intre parinti si copii pentru o anumita suma de bani. Deci tatal vrea sa ii lase fiului o suma de bani prin donatie, dar care sa nu fie raportata la masa succesorala in cazul unui eventual deces. Mentionez ca mai exista un succesor rezervatar.
Este mai sigur sa se faca un fel de contract de intretinere pentru aceasta suma?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 12:25, 24 Ianuarie 2012
pentru a fi scutita de raport trebuie sa vina si celalat mostenitor rezervatar sa isi dea acordul cu privire la scutire... acum, dupa noul cod civil, nici contractul de intretinere nu scuteste de raport....mai bine ii da asa, pur si simplu, fara nici act, daca nu vrea raport

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act donatie a-elena a-elena Buna ziua, As dori sa stiu daca actul de donatie poate fi atacat. Sorcrii mei vor sa ne faca un act de donatie pe casa si terenul unde locuim, iar cumnatul ... (vezi toată discuția)
Donatie cu clauza de intretinere sau contract de intretinere frantzmusa frantzmusa Sunt casatorita, nu am copii si am 2 frati. Parintii doresc sa imi lase mie apartamentul in care ei locuiesc, fara ca ceilalti doi frati ai mei si nici sotul ... (vezi toată discuția)
Donatia intra la mostenire? eugenipi eugenipi Sintem 3 frati. Tatal a murit. Mama a facut o donatie de 15.000 de euro catre unul din frati. E o donatie simpla in care nu se specifica ca ar fi cu scutire la ... (vezi toată discuția)