avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Refuzul eliberarii adeverintei cu baza de calcul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Refuzul eliberarii adeverintei cu baza de calcul pentru somaj

Buna ziua.
Incep prin a expune problema si apoi am sa va rog sa ma sfatuiti, in functie de timpul Dvs.Si pentru asta va multumesc din suflet.
Doresc sa depun actele pentru somaj, si dupa ce am facut rost de toate actele, imi mai trebuie o adeverinta de venituri, in care sa se specifice si ca s-au platit darile catre somaj.Nu stiu sa ma exprim in termeni, mai exact.Acea adeverinta trebuie sa contina 9 luni doar, deoarece 3 luni le am de la alta firma.Exista continuitate intre cele doua si pe cartea de munca.M-am prezentat la firma pentru a le cere ajutorul in eliberarea acelei adeverinte, pentru cele 9 luni, insa m-am ''lovit'' de un refuz total, un limbaj tipator si un ton ridicat, ca nu este problema lor.Am pastrat diplomatia si am aflat ca firma e in faliment judiciar si printre cele mentionate mai sus ca si limbaj, am reusit sa aflu locatia administratorului judiciar.Am plecat umilita, sperand ca pot rezolva cu admin judiciar.Acolo insa mi-au spus ca cei de la firma trebuiau sa imi dea aceasta adeverinta ptr ca ei inca nu au intrat in posesia arhivei lor. I-am rugat din suflet sa ma ajute ptr ca nu mai doresc sa ma intorc la aceeasi persoana care m-a tratat .... nu am cuvinte.Sper sa ma rezolve dansii, pana vineri.
Acum: daca firma refuza in continuare sa imi elibereze aceasta adeverinta (daca admin judiciar nu ma poate ajuta) ce pot face? in stadiul in care acea adeverinta imi trebuia...ieri, cum s-ar zice.stiu ca rau se poate face usor, insa eu nuu as vrea asta.cum pot face eu dovada ca dansii mi-au platit mie ca si angajata darile la stat pe perioada lucrata la ei? pe cartea de munca am din 2003 pana in 2011 continuitate.insa cei de la somaj vor si aceasta adeverinta.sa inteleg ca o sa depun actele doar cu cele 3 luni? ptr care am acea adeverinta.

Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: aleks_ro@yahoo.com , utilizator 17:12, 24 Ianuarie 2012
Este vorba de anexa nr. 26 la Normele de aplicare a Lg 76/2002 care trebuie completata, semnata si stampilata de fostul angajator.

Cititi mai mult ce au mai scris colegii pe forum legat de aceasta problema la: www.avocatnet.ro/content/for...
multumesc. ei deci scapa cu o amenda, iar eu tot fara adeverinta.sa inteleg...deci, probabil ca dupa aceea daca ii dau in judecata....pana dureaza procesul, nu o sa mai am nevoie de somaj. :)
solutii mai am?

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna m83ana@yahoo.com m83ana@yahoo.com la mine situatia este putin altfel,este o firma care a avut mai multe puncte de lucru printre care cel in care lucrez eu s-a inchis pe motiv ca nu s-a platit ... (vezi toată discuția)
Poate primi somaj??? corina.trandafir corina.trandafir s-a disponibilizat un salariat folosindu-se de art 65 cu 1 ulterior am aflat ca angajatorul nu a platit pe ultimele 6 luni contributiile ptr somaj Angajatul ... (vezi toată discuția)
Obtinere acte indemnizatie somaj maxisilvia maxisilvia Buna ziua, Sunt in concediu pentru ingrijire copil pana la 23.11.2011 dupa ce am intrat in prenatal firma a dat faliment.Am dat de lichidatorul judiciar ... (vezi toată discuția)