avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Blocare conturi bancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Blocare conturi bancare

Stie cineva daca se pot bloca conturile la alta banca in cazul unor restante la credite? Si daca da, cat timp dureaza sau cam a cata etapa ar fi asta? Mentionez ca momentan doar primesc somatii de plata din partea executorului bancar. Si inca o intrebare, blocarea conturilor poate afecta utilizarea serviciului Paypal?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: c_andreea , utilizator 09:11, 25 Ianuarie 2012
se pot bloca de catre executorul bancar printr-o simpla adresa de infiintare a popririi, daca a obtinut anterior incuviintarea executarii silite.
Afecteaza paypal deoarece el isi trage banii din contul dvs (mai precis de pe card).
:) Daca dispune si sigur va cere creditorul si executarea mobiliara, si va afla de acest serviciu de paypal.....detaliati si va raspundem.
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
ContSters237899, utilizator
Daca contractul de credit este cu titlu executoriu, executorul mai trebuie sa ceara incuviintarea executarii sau poate oricand sa execute? In cazul in care nu are ce executa... nici un bun pe numele meu, ce executa? Exista o succesiune anume a acestor etape valabila pt toate cazurile sau ei pot bloca conturile oricand? Se anunta blocarea acestora? Ma cam balbai dar am o mie de intrebari...
Pe mine ma intereseaza sa primesc si sa pot transfera bani prin Paypal in contul altcuiva, si nu sa ii trag pe card.
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
c_andreea, utilizator
1. incuviintarea este obligatorie
2.se pot executa silit toate bunurile si veniturile SIMULTAN, nu exista ordine de preferinta;
3.poprirea nu se anunta, oricum banca o afla inaintea dvs tocmai ca sa nu existe retrageri de fonduri
4. verificati daca paypal are sistem de cont independent, adica sa gestioneze ei banii fara sa ii trimita catre cardul indicat la deschiderea contului paypal.
Multumesc pentru raspunsuri. Presupun ca daca atasez contului Paypal cardul altei persoane, nu ar mai fi nici o problema, nu? Cred ca e cel mai sigur asa.
Inca 2 intrebari si gata: Exista un interval de timp in care se pot bloca conturile astea? Adica sa zicem ca de la somatii mai dureaza 1 luna, 2, un an sau difera de la caz la caz?
Ce face executorul bancar si ce face cel judecatoresc?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
c_andreea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare credit catre firma de recuperari c_andreea c_andreea Buna ziua, as dori sa va prezint urmatoarea situatie: in 2007 an luat un credit de nevoi personale si un card de credit de la ING, la care am achitat ratele ... (vezi toată discuția)
Posibilitate poprire pe cont andrei.andrei13 andrei.andrei13 In 2014 am facut un imprumut,nu am mai putut plati pentru ca am fost disponibilizat.Creeanta a fost preluata de o firma de recuperari.Am fost plecat din tara ... (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale cercetasa cercetasa care i procedura? primesc somatie acasa pentru a i plati aceste daune partii vatamate? sau ma trezesc cu executorul judecatoresc la usa (vezi toată discuția)