O persaoana de 75 ani care e bolnava de Parkinson si un bolnav avand cancer de priostata in faza terminala tot de 75 de ani are dreptul sa semneze un contract de vanzare cu drept de intretinere de fata fiind doar notarul cu secretara lui si cele 2 persoane care urmeaza a li se face acest contract? chiar daca nu sa respectat legea 17 /2000
notarul are obligatia sa se convinga de faptul ca vanzatorii au discernamint , de obicei notarii in astfel de situatii privind persoane in virsta solicita un certificat de la IML
actul poate fi atacat in instanta si inainte si dupa deces pe motiv ca persoanele nu aveau discernamint, dar trebuie dovedit cu martori, situatia este ingreunata de atestarea de catre notar; daca sinteti in situatia asta introduceti actiune si cereti notarea in cartea funciara pt. a nu putea fi instrainat imobilul
eu asa vad, poate mai primiti si alte opinii
@dodorel62, dvs doriti sa "scoateti" certificate post mortem care sa ateste starea mentala precara a celor doi in momentul semnarii actului? Va hazardati!
Persoanele bolnave de Parkinson cat si cele bolnave de "cancer in faza terminala", din umilul meu punct de vedere au dreptul, si capacitatea mentala, de a semna orice act doresc, atata timp cat in evolutia afectiunilor, medicul curant nu a sesizat/administrat schimbari comportamentale iar daca acesta nu "notat" pe undeva... candva... o afectiune psihica, pacientii sunt in stadiul de sanatosi mental, chiar daca martorii vor sustine contrariul, parerea/observatia medicala ramane de baza.
Asa ca ,pe acesti batrani nediagnosticati cu asemenea afectiuni in timpul vietii nu ii va putea "imbolnavii" careva post.
O zi buna!
P.S. Incercati sa aflati opinia medicala pentru a va "calcula" sansele de castig
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Contract nelegal
dodorel62
In anul 2003 am chemat notara acasa sa perfecteze un act de vanzare cu drept de intretinere a unei case ce apartineau parintilor mei.Notara a venit acasa ... (vezi toată discuția)