avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CASA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CASA

Buna seara
mama mea a cumparat o casa si suntem trecuti ambii pe contractul de vanzare cumparare,dupa o cearta ne tot ameninta ca o sa ne dea afara din casa.
INTREBAREA mea este poate sa faca ceva???
Dansa spune ca ne da an judecata si cum noi nu avem cum sa dovedim ca am contribuit cu bani la cumparare ne scoate an strada....
ESTE POSIBIL???????
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Mike_passat , utilizator 19:55, 8 Martie 2012
Un act autentic nu se anuleaza oricum.Sunteti proprietari alaturi de d-ei si trebuie sa accepte situatia care se reflecta in actul de care vorbiti.
Nu dumneavoastra ci mama trebuie sa faca dovada faptului ca banii nu au fost platiti de dumneavoastra ci de ea in intregime, deoarece contractul de vanzare-cumparare in forma autentica face dovada celor inscrise in acesta pana la proba contrarie. Asadar, in contract este prevazut (probabil) ca banii s-au platit de cumparatori adica dumneavoastra si mama impreuna, sarcina probei ca acest lucru nu este real ii apartine mamei si este greu de facut.Sunt chiar foarte curioasa cum va fi formulata actiunea mamei!
Aceasta era problema,daca mama dovedeste cu acte ca a retras bani din banca pt a cumpara casa poate face ceva an instanta??????
Buna seara
Am revenit la aceasta problema cauzata de mama mea.
Am primit o citati cum ca trbuie sa ma prezint la tribunal an luna mai pt ca mama ma da an judecata ca sa ma evacueze din casa.
pe citatie este scris urmatoarele;
DL presedinte
subs xxxxxxxxx {mama] chem an judecata pe mine .pt ca instanta an baza art 673-al 1---673-al 14 c.pr.civ.;raportat la disp. 631-645;art 669-686 C.civ. precum si an baza probelor pe care le vom administra sa dispuna prin hotarare judec.
......sistarea starii de indiviziune asupra imobilului situat an mogosoaiaprin atribuirea acestuia catre subsemnata cu obligarea mea la plata unei sulte corespunzatoare conform valorii din contractul de achizitie.
.....evacuarea paratilor din imobilul proprietatea mea .
.......cu cheltuieli de judecata-taxe timbre.onorarii avocat,expert etc
motivele actiunii
an fapt subsemnata am decis anpreuna cu sotul sa cumparam un imobil ,fat ce sa concretizat.
cu aceasta okazie am decis anpreuna sa facem un gest de omenie catre fiul nostru si am hotarat sa al trecem drept coproprietaran cota egala.
dupa perfectarea actelor a necesitat multiple si costisitoare investitii an aproape un an de zile am cheltuit 20000 E .pe langa ca fiul nostru nu a contribuit cu nici un ban iau o decizie dureroasa de a anainta prezentul demersjuridic, atatal separarii patrimonialedar si la necesitatea evacuarii acestora din casa mea.

UN SFAT VA ROG FRUMOS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Speta pe scurt: 4 persoane implicate - cel decedat (a carui mostenire se dezbate), fiul lui dintr-o casatorie anterioara, sotia actuala a decedatului si mama ... (vezi toată discuția)
Are voie mama sa ma dea afara din casa? cristyxxl cristyxxl buna, am si eu o problema, locuiesc impreuna cu prietena mea si cu mama mea intr-o casa cu 3 camere, baie, bucatarie. datorita mai multor certuri mama mi-a zis ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa ocupata. angelz angelz Vreau sa achizitionez o casa. Aceasta este ocupata de mama proprietarului , care a fost proprietara pana in anul 2009 cand a facut contract de ... (vezi toată discuția)