avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa ocupata.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa ocupata.

Vreau sa achizitionez o casa. Aceasta este ocupata de mama proprietarului , care a fost proprietara pana in anul 2009 cand a facut contract de vanzare-cumparare cu fiul . Locuieste si in prezent la adresa si refuza sa paraseasca imobilul. Pot cumpara imobilul daca este ocupat fara drept? Si cum se procedeaza la evacuare dupa cumparare imobil?
Cel mai recent răspuns: angelz , utilizator 22:37, 31 August 2018
Vreți neapărt să cumpărați acea casă? V-ați gândit la varianta că poate aceasta i-a transmis cu titlu gratuit munca ei de-o viață, printr-un contract simulat de vânzare cumpărare fiului și nu va avea unde să stea după transmiterea dreptului de proprietate catre dvs?

Nimic nu vă împiedică să perfectați contractul și să formulați apoi acțiune în evacuare, însă recomandabil ar fi să cercetați situația doamnei, nu suntem demiurgi să afectăm destinele exponenților alterității.

Sper să luați decizia corectă, cu deferență!
Va multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am lăsat pe cineva trei ani în apartament fără să cer bani, iar acum când am decis să vând nu mai vrea să plece. cum rezolv problema? Alex. M Alex. M Bună ziua, Am lăsat pe cineva sa stea în apartamentul meu de aproape 3 ani fără a mi plătit chirie sau a primi orice fel de suma , singura mea ... (vezi toată discuția)
Donatie cu sarcini, donatarul vrea sa vanda... poate fi oprit? narcisa_salbatica narcisa_salbatica Matusa mea (unic proprietar) a incheiat cu fiul sau contract de donatie cu drept de abitatie viagera in favoarea ei. Matusa locuieste in apartament, fiul in ... (vezi toată discuția)
Evacuare Roxanne30 Roxanne30 Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu cateva solutii cu privire la urmatoarea problema: bunicii mei locuiesc intr-un apartament impreuna cu fiul lor de mai ... (vezi toată discuția)